Ο Bill Gates δεν καταλάβαινε γιατί το Gmail έδινε τόση χωρητικότητα

Πίσω στο 2004 όταν πρωτοβγήκε η αγαπημένη υπηρεσία πολλών για e-mail από την Google, έδινε την εξωπραγματική χωρητικότητα των 2 GB. Εκείνη την εποχή αυτό που προσέφερε το Gmail ξεπερνούσε κατά πολύ τους αντιπάλους του, κι αυτό ήταν κάτι που μπέρδευε τον Bill Gates, αφού δεν μπορούσε να καταλάβει με ποια λογική η Google έδινε περισσότερο από 1 GB.

Όλα αυτά σύμφωνα με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο του Wired, Steven Levy, ο οποίος στο νέο του βιβλίο περιγράφει τη συζήτηση που είχε κάνει με τον πρόεδρο της Microsoft, Bill Gates, σχετικά με το Gmail. Ο Levy του είπε πως μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του, είχε ήδη καταναλώσει περισσότερο από το μισό της διαθέσιμης χωρητικότητας. Απορημένος ο Bill Gates τον κοιτούσε λες και αυτό που είπε ήταν προσβλητικό, ενώ αναρωτιόταν, γιατί κάποιος να χρειάζεται περισσότερο από 1 GB. Αφού το σκέφτηκε λίγο ακόμα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Google κάνει κάτι λάθος.

Όπως έδειξε η ιστορία, ο ίδιος ο Bill Gates αποδείχθηκε λάθος, αφού στις μέρες μας η χωρητικότητα των 2 GB δεν είναι τίποτα. Εδώ φαίνεται να εμφανίζεται, σύμφωνα με τον Levy, η διαφορά μεταξύ Microsoft και Google. Ο Bill Gates δημιουργούσε κώδικα για συστήματα, τη στιγμή που η χωρητικότητα ήταν πάντα πρόβλημα. Η Google από την άλλη μεριά, δημιουργήθηκε σε μια εποχή εποχή που, όσον αφορά τους υπολογιστές, το περισσότερο ήταν και καλύτερο. Αυτή τη στιγμή το Gmail δίνει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα από όλους τους άλλους παρόχους, όμως πλέον όλοι έχουν αναγκαστεί να προσφέρουν περισσότερα GB για να ανταγωνιστούν την Google.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.