Analytiks iPhone App, γιατί το Google Analytics είναι κουραστικό [+ promo code]

analytiks iphone app

Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με Applications που συνδέονται με το Google Analytics και δείχνουν τα στατιστικά από κάθε site. Όταν ο Στέφανος (aka @Titanas) με ενημέρωσε για το Analytiks (το πνευματικό του παιδί), το κατέβασα αμέσως. Μέχρι τότε, είχα συνηθίσει το web interface του Google Analytics με τις χιλιάδες πληροφορίες που έχει. Λογικό ήταν λοιπόν, το Analytiks να με απογοητεύσει.

Το μόνο στατιστικό που έβλεπα, ήταν τα pageviews της τρέχουσας ημέρας και του μήνα ενώ υπάρχει και σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα και τον προηγούμενο μήνα αντίστοιχα, για να βλέπεις αν είσαι σε καλό δρόμο. Οκ, χρήσιμα στατιστικά, αλλά ήθελα κάτι παραπάνω. Το είπα στον Στέφανο και αυτός μου εξήγησε ότι η φιλοσοφία της εφαρμογής είναι τελείως διαφορετική από αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου.

Στόχος είναι η γρήγορη ενημέρωση για τα στατιστικά της ημέρας και να μπορείς να έχεις μία ιδέα για το τι συμβαίνει χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις laptop. 1 κλικ αρκεί για να δεις τα pageviews και να καταλάβεις αν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Dead simple και 100% up to the point. Πλέον, το Google Analytics το ανοίγω μόνο το βράδυ για να δω τα συγκεντρωτικά στατιστικά της ημέρας αφού το Analytiks App μου κερδίζει χρόνο και με ενημερώνει εξίσου καλά για το τι συμβαίνει στο www.away.gr!

Ρώτησα τον Στέφανο αν θα υπάρξει iPad version και μου είπε ότι δεν είναι στα σχέδια τους. Λογικό ακούγεται αφού στόχος είναι η γρήγορη και άμεση ενημέρωση, ένα πεδίο που καλύπτουν τα smartphones και όχι το iPad. Ετοιμάζουν όμως επιπλέον features που θα είναι διαθέσιμα στο επόμενο update της εφαρμογής.

Αν θέλετε να αγοράσετε το Analytiks μπορείτε να το βρείτε στο iTunes Store για 1.59€ [iTunes Link] ενώ θα δώσουμε ένα promo code σε ένα από εσάς που θα αφήσει σχόλιο μέχρι την Παρασκευή 08/04 στις 19:00!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία 100% Ελληνική ιδέα και υλοποίηση καθώς την ανάπτυξη της εφαρμογής την έκανε ο Στέλιος Πετράκης ενώ το UI το επιμελήθηκε ο Κώστας Αλεβιζόπουλος!

[Disclaimer: Με τον Στέφανο συνεργάζομαι από το 2008 και τον θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους φίλους που έχω γνωρίσει μέσω της blog-όσφαιρας.]

analytiks iphone app

Update: Μετά την κλήρωση που έγινε, νικητής αναδείχθηκε ο Chris Zlatis και θα ειδοποιηθεί με mail μέσα στην ημέρα. Την κλήρωση μπορείτε να την δείτε μέσω του Facebook FanPage μας, σε αυτό το video.

Σχολιάστε >
46 σχόλια
|
Κατηγορίες:

46 απαντήσεις στο “Analytiks iPhone App, γιατί το Google Analytics είναι κουραστικό [+ promo code]”

  1. Ο/Η Chriszlatis λέει:

    Ωραίο φαίνεται. Ένα κωδικο παρακαλώ. :)

  2. Ο/Η Tasos λέει:

    Φαινεται ενδιαφέρουσα εφαρμογή. όντως το google analytics είναι λίγο χαοτικό αν θέλεις να δεις μερικά απλά και γρήγορα στατιστικά.
    συγχαρητήρια στους δημιουργούς της εφαρμογής για τη δουλειά τους.

  3. Ο/Η John Karakatsanis λέει:

    Κατέβασα κι εγώ την εφαρμογή, αλλά τρέχοντάς την διαπίστωσα ότι γι΄αυτό που προσφέρει η τιμή της είναι λιγάκι τσιμπημένη.

  4. Ο/Η iliasp λέει:

    Όχι που δεν θα σου φαινόταν :p

    Έναν κωδικό παρακαλώ :D

  5. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Όταν την κατέβασα κι εγώ, είχα ακριβώς την ίδια άποψη. Όταν όμως κατάλαβα την φιλοσοφία της και είδα ότι μου γλιτώνει αρκετό χρόνο και clicks, αναθεώρησα πλήρως. :)

  6. Ο/Η Dimitirs λέει:

    Μπράβο.
    Μακάρι στον κόσμο του iPhone να υπάρχουν και άλλα Ελληνικά προγράμματα!

  7. Ο/Η Kostas Theodorou λέει:

    Πολύ καλό φαίνεται, μπράβο στα παιδιά για την ιδέα και την υλοποίηση

  8. Ο/Η Φώτης λέει:

    Πολύ ωραία δουλειά έχουν κάνει τα παιδιά! Θα ήθελα και ένα code για να το δοκιμάσω, όμως ;)

  9. Ο/Η Jason λέει:

    Και εγώ θα ήθελα να το δοκιμάσω :)

  10. Ο/Η Kyveli λέει:

    Polu endiaferon app fainetai!!! Mpravo!!! Ypothetw oti tha periexei ta vasika stoixeia pou thes na ta koitas otan den eisai mprosta apo ena labtop h sto grafeio!! Tha xarw na to xrisimopoihsw!

  11. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Kyveli, προς το παρόν περιέχει μόνο pageviews της ημέρας και του μήνα.