Το Commodore 64 επέστρεψε!!

Commodore 64

Οι πιο μεγάλοι από εσάς, σίγουρα έχετε αναμνήσεις από το Commodore 64 που κυκλοφόρησε το 1982 και ήταν ένας υπολογιστής κρυμμένος μέσα στο πληκτρολόγιο του. Ακόμα και εγώ, που γεννήθηκα το 1987, θυμάμαι ένα Commodore 64 σε ένα φιλικό σπίτι. Το 1994 όμως, η εταιρία κύρηξε πτώχευση αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό από την Apple και την IBM. Πλέον, στο 2011, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και έρχεται η νέα και ανανεωμένη έκδοση του Commodore 64.

Εξωτερικά δεν υπάρχει καμία διαφορά και οι άνθρωποι της κατασκευάστριας εταιρίας δηλώνουν "κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μην υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο Commodore 64". Οι αλλαγές εντοπίζονται στο hardware που κρύβεται κάτω από το retro πληκτρολόγιο: Dual CPU στα 1.8 GHz, 2GB μνήμης RAM, WiFi 802.11N και nVidia GPU στα 512Mb. Το Commodore 64 έρχεται με προεγκατεστημένα τα Ubuntu 10.4 ενώ υπάρχει και emulator για να παίξετε όλα τα 8-bit παιχνίδια εκείνης της εποχή. Η τιμή του ξεκινάει από τα 595 δολάρια και για ένα C64x Ultimate με 4GB RAM και Blu-Ray Player θα χρειαστεί να πληρώσετε 895 δολάρια.

Και αν σκέφτεστε "Μα καλά, είμαστε στο 2011, ποιος θέλει έναν υπολογιστή.. 30 ετών?" τότε η απάντηση έρχεται από τον CEO της Commodore USA: Υπάρχουν 2 target groups στα οποία απευθυνόμαστε, αυτοί που είναι στα 30+ και νοσταλγούν τον πρώτο τους υπολογιστή και αυτοί που απλά θέλουν μία retro πινελιά στο γραφείο τους. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή άδικο, οι πωλήσεις θα το κρίνουν αυτό.

Εσείς θα το αγοράζατε?

Commodore 64

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Το Commodore 64 επέστρεψε!!”

  1. Ο/Η Nicholas λέει:

    Όχι!

  2. Ο/Η Nick Papanotas λέει:

    Οχι γιατί έχω ακόμα το πρώτο μου που είναι το κανονικό μοντέλο :) #geek