Το Google Search γίνεται ακόμα πιο εύχρηστο στο iPad

Μπορεί η Google να διόρθωσε το bug που καθιστούσε την Gmail εφαρμογή αδύνατη να τρέξει, όμως πολλά βασικά features συνεχίζουν να απουσιάζουν από αυτήν. Αντίθετα, η εφαρμογή του Google Search συνεχίζει να βελτιώνεται, με αποτέλεσμα να μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε με διαφορά την καλύτερη και πιο πλήρη εφαρμογή της Google που κυκλοφορεί στο iOS. Το τελευταίο update που έγινε σε αυτήν έφερε νέα features που κάνουν την πλοήγηση στην εφαρμογή ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη για τους χρήστες ενός iPad. Αξίζει να παρατηρήσουμε πως η αντίστοιχη εφαρμογή Google Search που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα του Android δεν έχει κάποια από τα νέα features που συναντάμε σε εκείνη για iOS.

Η νέα έκδοση του Google Search αναδεικνύει ακόμα μία φορά το πόσο άνετα και εύκολα μπορούν να γίνονται κάποια πράγματα στα tablets. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές έχει να κάνει με τον χειρισμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αφού με μία πολύ απλή κίνηση του χεριού μπορούμε να εναλλάσσουμε τα αποτελέσματα αυτά με τις κανονικές σελίδες που φορτώνουν εκείνη τη στιγμή. Οι άλλες αλλαγές αφορούν την υλοποίηση του Google Instant, τον εύκολο διαμοιρασμό ιστοσελίδων με το “+1”, την νέα οπτική απεικόνιση του ιστορικού αναζήτησης καθώς και την εμφάνιση του Instant Preview, το οποίο μας επιτρέπει να ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στην κάθε μία από τις ιστοσελίδες που περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αριστερά φαίνεται η εναλλαγή αποτελεσμάτων και ιστοσελίδων, δεξιά η νέα εμφάνιση εικόνων ως αποτελέσματα

Είναι φανερό πως η Apple θέλει να βασίζεται όλο και λιγότερο στις υπηρεσίες που προσφέρει η Google. Τελευταίο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Siri, η βοηθός που περιλαμβάνεται στο iPhone 4S και παρακάμπτει το Google για κάποιους τύπους αναζητήσεων (για την αίσθηση που αφήνει η Siri στους χρήστες εκτός ΗΠΑ γίνεται αναφορά και στο προτελευταίο Knowcast). Όταν όμως η Google δημιουργεί μία τόσο πλήρη εφαρμογή για την πλατφόρμα του iOS, δεν βρίσκω λόγο να χρησιμοποιώ λιγότερο τις υπηρεσίες της μέσω των συσκευών της Apple. Αν η τελευταία θέλει να μπει στα “λημέρια” που κυριαρχεί η Google και να την παρακάμψει, έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.