QR Codes παν-άσχημα.

Έχουν γραφτεί πολλά για τα QR Codes, αν είναι χρήσιμα ή όχι, πως τα χρησιμοποιούμε, πως φτιάχνονται, τι είναι καλό να κρύβουν, πως τα διαβάζουμε, για τις δυνατότητες, τις προοπτικές, την εξέλιξη, την θέση τους στο ψηφιακό και φυσικό περιβάλλον, την άσκοπη χρήση τους, τα καλά τους, τα κακά τους, την ασχήμια τους. Στο τελευταίο, το θέμα της ασχήμιας έχει βαλθεί να λύσει το site QRhacker.com με 6 απλά και γρήγορα βήματα.

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει QR Code θα σκέφτηκαν πως το μαυρόασπρο σχήμα τους δεν ταιριάζει ούτε με το περιεχόμενο που κρύβουν, ούτε με τις αισθητικές τους απόψεις, ούτε με το concept στο οποίο θα συμπεριληφθεί (π.χ. μια ωραία βιτρίνα). Παράλληλα με αυτό, σίγουρα έπεσαν στην αντίληψη των περισσότερων QR Codes με απίθανα σχέδια, χρώματα, εικόνες, κατασκευές.

Η ομάδα που έφτιαξε το QRhacker, δίνει την δυνατότητα σε όλους, να σχεδιάσουν με την δική τους προσωπική πινελιά το QR Code τους και να το κάνουν ''όμορφο''. Ακόμη και αν οι σχεδιαστικές ικανότητες ενός ατόμου είναι ελάχιστες, με 6 απλά βήματα αυτό λύνεται. Το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι δημιουργικό και σαφώς καλύτερο από τον συνηθισμένο μαυρόασπρο κωδικό.

Τα 6 βήματα είναι πολύ απλά:

  1. διαλέγεις τι θα μεταμορφώσεις σε QR code (link, κείμενο, τηλέφωνο κτλ)
  2. τοποθετείς την πηγή
  3. δημιουργείς τον κωδικό με το πάτημα ενός κουμπιού
  4. παίζεις με το background και τα pixels προσθαφαιρώντας χρώματα και εικόνες
  5. το επικυρώνεις
  6. το κάνεις save σε μορφή PDF η εικόνας.

Δοκιμάστε το και δημιουργήστε !

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “QR Codes παν-άσχημα.”

  1. Ο/Η tkonsoulas λέει:

    Αρκετά χρήσιμο!

  2. Ο/Η tkonsoulas λέει:

    Αρκετά χρήσιμο!