Η Adobe “σκοτώνει” το mobile flash για χάρη της HTML5

Η Adobe, η εταιρεία που υποστήριζε πως το flash αποτελεί ένα από τα πιο βασικά κομμάτια που απαρτίζουν του web, αναφέρει σε μία ανακοίνωση της πως δεν θα συνεχίσει να αναπτύσσει το mobile flash. Αντ’ αυτού θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της HTML5, αναγνωρίζοντας πως πλέον η HTML5 είναι η καλύτερη λύση όσον αφορά την δημιουργία περιεχομένου στον browser των mobile συσκευών. Έτσι, ο Steve Jobs φαίνεται να κερδίζει για μια ακόμα φορά.

Η στάση του Steve Jobs απέναντι στο flash ήταν γνωστή και πάντα αρνητική, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το κείμενο που είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της Apple τον Απρίλιο του 2010. Εκεί ανέφερε μεταξύ άλλων πως το flash έχει χαμηλή απόδοση στις φορητές συσκευές, έχει αδυναμίες στην ασφάλεια και επηρεάζει αρνητικά τη μπαταρία σε επίπεδα μεγαλύτερα των συνηθισμένων. Και είχε δίκιο. Αν η Adobe έφτιαχνε μία καλή έκδοση του flash για τις φορητές συσκευές, δεν θα ήμουν εναντίον του, όμως όλοι βλέπαμε τα προβλήματα που αυτό είχε.

Αυτή η απόφαση όμως δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του flash στα PCs. Ας μην ξεχνάμε πως το δημιούργημα της Adobe έχει αποτελέσει συχνά αντικείμενο αρνητικών δημοσιευμάτων, λόγω της χαμηλής ασφάλειας που το χαρακτηρίζει και η απουσία του flash από τις φορητές συσκευές θα αποτελέσει ένα πλήγμα για αυτό.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.