Οι ταινίες ήρθαν (επιτέλους) και στο ελληνικό iTunes Store, αξίζει να το χρησιμοποιήσουμε;

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Apple άλλαξε τους όρους χρήσης του ελληνικού iTunes Store, προσθέτοντας μία παράγραφο που αναφέρεται στις ενοικιάσεις ταινιών. Λίγους μήνες μετά ήρθε η ώρα να αναβαθμίσει το δικό μας online κατάστημα, το οποίο πλέον προσφέρει ένα πλήθος από ταινίες οποιουδήποτε είδους, είτε για ενοικίαση, είτε για αγορά, ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε χρήστη. Η αναβάθμιση όμως αυτή δεν έγινε δεκτή με τα καλύτερα σχόλια..

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις διαθέσιμες ταινίες μέσω του iTunes Store θα πρέπει να ανοίξετε την σελίδα του καταστήματος και στην δεξιά στήλη να ακολουθήσετε το Quick Links -> Browse -> Films. Για πρόσβαση σε αυτό μέσω ενός iPhone/iPad θα πρέπει να κάνετε αναζήτηση την ταινία που ψάχνετε με το όνομα της. Στη συνέχεια θα κάνετε scroll down στα αποτελέσματα μέχρι να συναντήσετε την κατηγορία Films. Από εκεί μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε μία ταινία και μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορείτε να την απολαύσετε από την άνεση του σπιτιού σας ή οπουδήποτε αλλού έχετε πρόσβαση σε κάποια συσκευή της Apple.

Κακά τα ψέμματα, πολλοί ήμασταν εκείνοι που ανυπομονούσαμε να έρθει αυτή η υπηρεσία και στην Ελλάδα, όμως τελικά οι επικριτές της δεν είναι λίγοι. Ο πρώτος λόγος είναι πως, όπως διαβάζω στο forum του iPhoneHellas, οι ταινίες δεν έρχονται με υπότιτλους. Μπορεί σε λίγο καιρό να τους περιλαμβάνουν, αλλά, τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν είναι διαθέσιμοι. Μετά σκέφτηκα πως δεν πειράζει, κάποιες ταινίες μπορώ να τις δω και χωρίς υπότιτλους.

Περνάμε έτσι στο θέμα της τιμής, ένα σημείο που δυστυχώς θα “πονέσει”. Το κόστος για την αγορά μίας ταινίας ξεκινάει από 7,99€, ένα ποσό αρκετά λογικό, αφού έξω στην αγορά θα πρέπει να πληρώσεις περίπου 10€. Αντίθετα, η ενοικίαση ξεκινάει από τα 2,99€ και συχνά φτάνει τα 3,99€. Υπενθυμίζω, χωρίς υπότιτλους. Την ίδια στιγμή, με 2€ (συχνά ίσως και λιγότερο) μπορείς να πεταχτείς για 2-3 λεπτά μέχρι το DVD Club της γειτονιάς σου και να ενοικιάσεις την ίδια ακριβώς ταινία. Με υπότιτλους.

Το ερώτημα είναι ένα, θα βρει ανταπόκριση στην Ελλάδα η Apple; Θα έλεγα πως όχι, όμως το ίδιο έχω πει και για κάποια άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία προσφέρει η εταιρεία σε υψηλές τιμές, και τελικά έχω διαψευστεί. Εσείς τι πιστεύετε;

[via]

Σχολιάστε >
19 σχόλια
|
Κατηγορίες:

19 απαντήσεις στο “Οι ταινίες ήρθαν (επιτέλους) και στο ελληνικό iTunes Store, αξίζει να το χρησιμοποιήσουμε;”

  1. Ο/Η KostasNax λέει:

    Πολύ ακριβές οι τιμές ενοικίασης!!!

  2. Ο/Η RudeWolf λέει:

    απατεωνιά πιστεύω από την μία είναι ακριβές και δεν έχουμε υπότιτλους από την άλλη δεν μπορούμε να τις μετατρέψουμε για αναπαραγωγή σε κινητό,ας πούμε έχω ένα κινητό samsung galaxy pro young και έχω πάρει μια ταινία 8,00 €,από τις φτηνότερες που βρήκα και δεν μπορώ να την μετατρέψω,οπότε ακόμα και για αγορά καλύτερα από videoclub.