Apple: Ενοικιάσεις ταινιών στο ελληνικό iTunes Store;

Σύμφωνα με το Macuser, η Apple προχώρησε χθες σε αλλαγές στους όρους χρήσης του iTunes Store, κάνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη.

Μέχρι σήμερα, ο μόνος τρόπος για να νοικιάσει κάποιος ταινίες από το iTunes Store είναι χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα των ΗΠΑ, γεγονός που δυσκόλευε την ενοικίαση ταινιών (έστω και χωρίς υπότιτλους) από τη χώρα μας. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω screenshot, η Apple πρόσθεσε μία νέα παράγραφο στο ToS του ελληνικού iTunes Store, η οποία αναφέρεται στην ενοικίαση ταινιών.

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές είναι οι παρακάτω:

(ix) Ενοικιάσεις Ταινιών

(α) Μπορείτε να παρακολουθήσετε ενοικιασμένες ταινίες μόνο σε μία συσκευή τη φορά. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με την Υπηρεσία όταν μεταφέρετε ενοικιασμένες ταινίες, και μπορείτε να το κάνετε μόνο μεταξύ του υπολογιστή σας και άλλων συμβατών συσκευών. Ενοικιασμένες ταινίες μέσω του Apple TV ή iPad σας δεν μπορούν να μεταφερθούν. Εάν μεταφέρετε μια ταινία σε μια συμβατή συσκευή και στη συνέχεια χρησιμοποιείσετε την Υπηρεσία για την αποκατάσταση (restore) της εν λόγω συσκευής, ή επιλέξτε Ρυθμίσεις> Επαναφορά (reset)> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων στην εν λόγω συσκευή, η ταινία θα διαγραφεί οριστικά.

(β) Έχετε τριάντα (30) ημέρες από τη καταφόρτωση/download μιας ταινίας για να ξεκινήσετε την προβολή. Μόλις ξεκινήσετε την προβολή, έχετε σαράντα οκτώ (48) ώρες για να ολοκληρώσετε την προβολή της ταινίας. Η διακοπή, παύση, ή την επανέναρξη μιας ταινίας δεν επεκτείνει το διαθέσιμο χρόνο για την προβολή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε πως σύντομα θα γίνει διαθέσιμη η συγκεκριμένη λειτουργία και στη χώρα μας.

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Apple: Ενοικιάσεις ταινιών στο ελληνικό iTunes Store;”

  1. Ο/Η Apostolis B Aivalis λέει:

    Για όσους θέλουν να νοικιάζουν η να αγοράσουν ταινίες απο το USA store στο itunes:

    Αφαιρείτε την Ελληνική πιστωτική σας κάρτα (αν έχετε βάλει) και βάζετε απλώς "None".
    Αγοράζετε gift certificate (credits) η βάζετε κάποιον να σας αγοράσει gift card στην αμερική και να σας στείλει τον κωδικό.
    Βάζετε Redeem gift credits σαν επιλογή πληρωμής.
    Αλλάζετε το store σε USA

    Voila. έχετε credits και πρόσβαση στο Αμερικάνικο store για να νοικάσετε η να αγοράστε ταινίες.

  2. Ο/Η dealsend λέει:

    @Apostolis Σύμφωνα όμως πάντα με το ToS ακόμα κι αν κάποιος αγορασει μια ταινία απο το Αμερικάνικο Itunes, απαγορεύεται να την δει εκτός Αμερικής! :-)

    Προσωπικά το έχω κάνει, και μου έβγαζε συνέχεια μήνυμα το οποίο έλεγε οτι απαγορεύεται να κατεβάσω την ταινία. Εδώ λοιπόν είναι το σημαντικό! Οτι με κάποιο τρόπο η Apple έλυσε το θέμα των δικαιωμάτων με την Ελλάδα ή οτι απλά μεταφράσανε το κείμενο και το ΄ξεχάσανε', κάτι που μου μοιάζει πιο πιθανό.

    Για παράδειγμα το πρόβλημα των υποτίτλων δεν νομίζω να μπορεί να λυθεί τόσο έυκολα.