Πόσο πολύ ελέγχεται το Internet ανά τον κόσμο; [Infographic]

Μία έρευνα της OpenNet Initiative, καταδεικνύει το πρόβλημα της ελευθερίας του Internet, κάτι που δυστυχώς εμφανίζεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως χώρα με "μερικό έλεγχο". Σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και πολλές άλλες κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία που βρισκόμαστε και εμείς. Σε χειρότερη μοίρα είναι χώρες όπως η Ρωσία και η Τουρκία, ενώ στην χαμηλότερη δυνατή κατηγορία βρίσκεται η Κίνα, η Αίγυπτος και μερικές ακόμα.

Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε πως, όσον αφορά το τι τύπου περιεχομένο ελέγχεται, τα blogs είναι το 20%, τα πολιτικά κόμματα το 19%. Έκπληξη προκαλεί η 3η θέση των ΜΚΟ με 9%, αφού η λογική λέει πως αυτές θα ήταν σε καλύτερη θέση. Από την άλλη μεριά, τα χαμηλότερα ποσοστά τα έχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα με 2%, στρατιωτικές ομάδες με 1% και διεθνείς κυβερνητικοί οργανισμοί με επίσης 1%.

Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικές με την κατηγοριοποίηση κάποιων κρατών με βάση τους λόγους που γίνεται ο έλεγχος του Internet. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ γίνεται για την εθνική ασφάλεια, ενώ σε χώρες όπως η Λιβύη και η Ιορδανία γίνεται για να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα. Βέβαια, αν η έρευνα είχε ολοκληρωθεί αργότερα είμαστε σίγουροι πως και η Αίγυπτος θα βρισκόταν στις χώρες της τελευταίας κατηγορίας.

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας σε περισσότερες χώρες, στις παρακάτω εικόνες.

[via] [image]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Πόσο πολύ ελέγχεται το Internet ανά τον κόσμο; [Infographic]”