Το Kindle Fire κοστίζει περισσότερα από τα $199 που ζητάει η Amazon

Όλοι ενθουσιάστηκαν με την τιμή που επέλεξε η Amazon να διαθέσει το Kindle Fire της εταιρείας, κι αυτό γιατι $199 για ένα tablet είναι λίγα. Τόσο λίγα, που φτάσαμε σε σημείο που αναρωτιόμαστε, αν τελικά η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη του κόστους παραγωγής. Σύμφωνα με μία μελέτη της IHS, τα κομμάτια του νέου tablet κοστίζουν $191,65, όμως, με τα έξοδα που αφορούν το εργοστάσιο, το κάθε tablet φτάνει να κοστίζει $209,63. Τι είναι αυτό που οδήγησε τον Jeff Bezos και την εταιρεία του να επιλέξουν μία τέτοια τιμή;

Η ίδια μελέτη υποδεικνύει πως για κάθε Kindle Fire που πουλάει η Amazon, θα έχει, λόγω των πωλήσεων σε ψηφιακό περιεχόμενο (βιβλία, μουσική κλπ) οριακό κέρδος $10. Έτσι, στην ουσία η εταιρεία δεν θα έχει ζημίες από το νέο tablet, αλλά ούτε και κέρδη. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η διείσδυση στην αγορά που θα αποκτήσει, κυρίως λόγω της ελκυστικής τιμής, γι αυτό και είναι πολύ πιθανό να το δούμε σύντομα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις πίσω από το iPad.

Μία ακόμα οπτική γωνία που βλέπουμε στην μελέτη αυτή, είναι πως λόγω του Kindle Fire η Amazon θα καταφέρει να προωθήσει ακόμα περισσότερο και τις πωλήσεις των άλλων αγαθών που διαθέτει η εταιρεία, πέρα δηλαδή από το digital content. Η Walmart έχει τα DVDs για να προσελκύει επιπλέον πελάτες, η Amazon έχει τα e-Books και τη μουσική. Όπως και να 'χει πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Amazon δεν θα βγει χαμένη από αυτήν την ιστορία, αρκεί βέβαια να αποφασίσει κάποια στιγμή να διαθέσει το Kindle Fire και στην Ευρώπη.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.