Apple, Google, Microsoft... ποιος καταθέτει αγωγές εναντίον ποιού; [Chart]

Οι πατέντες αυτήν την περίοδο είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που κυνηγάνε για να αποκτήσουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των smartphones και των tablets. Αποτελούν τη δύναμη και έναν από τους βασικούς παράγονες που θα κρίνουν αν θα αναγκαστούν να πληρώσουν αποζημιώσεις εκατομμυρίων στους αντιπάλους τους ή αν θα βρουν κερδισμένες. Γι αυτό και όλες τους (Apple, Google, Microsoft κλπ) τις κυνηγάνε. Είναι γεγονός πως ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει, αφού οι αγωγές τον τελευταίο καιρό πέφτουν... βροχή!

Όταν κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας των πατέντων της Nortel η Google πόνταρε ποσά όπως τα $1.902.160.540, $2.614.972.128 και $3,14159 δις, οι πιο παρατηρητικοί πρόσεξαν πως αυτά αντιστοιχούν στην σταθερά του Brun, στην σταθερά των Meissel-Mertens και στον αριθμό π αντίστοιχα. Μετά από αυτό πιστεύαμε πως η Google είτε θεωρούσε ασήμαντες τις πατέντες, είτε βαριόταν υπερβολικά πολύ κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας. Λίγο καιρό αργότερα καταλάβαμε πως ίσχυε το 2ο, αφού προχώρησε στην αγορά της Motorola Mobility και μαζί με αυτήν απέκτησε 17.000 (μπορεί και 24.000) πατέντες.

Τελικά ποιος θα βγει νικητής από αυτή τη μάχη; Η Google με το Android; Η Apple με τα iPhone και iPad; Η Microsoft που θέλει να κάνει το come back; Ή θα οδηγηθούμε σε μία κατάσταση ισορροπίας, αν θέλετε μία άτυπη Omerta των τριών, όπως έγραψε τις προάλλες ο Δημήτρης; Για να πάρουμε μια καλύτερη γεύση της κατάστασης μεταξύ τους, αξίζει να παρακολουθήσουμε το παρακάτω chart.

Εκεί απεικονίζονται οι δικαστικές διαμάχες που είναι ενεργές αυτήν την περίοδο μεταξύ των μεγάλων της αγοράς. Παρόλο που με βάση τα όσα ακούγονται θα νόμιζε κανείς πως η Google δέχεται τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις αγωγές, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Για την ακρίβεια οι μάχες που καλείται να δώσει είναι εναντίον της Oracle και εναντίον της Apple, αφού μαζί με την Motorola Mobility κληρονόμησε και την αγωγή της εταιρείας του Jobs. Στον αντίποδα η Apple είναι αυτή που εμφανίζεται περισσότερο στην παρακάτω εικόνα αφού προσπαθεί να αμυνθεί εναντίον της Kodak, έχει φτάσει σε συμβιβασμό με τη Nokia και εμπλέκεται σε αγωγές διπλής κατεύθυνσης με όλες τις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες που χρησιμοποιούν το Android.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.