Τα tablets της Apple συγκεντρώνουν 60,1% των συνολικών πωλήσεων

Μπορεί οι αναγνώστες του Away.gr να βγάλατε νικητή το Android στο poll του Μαΐου, όμως όσον αφορά τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, το original iPad και το iPad 2 επιτρέπουν στην Apple να διατηρήσει τα σκήπτρα της πρώτης θέσης και για το 2ο τετράμηνο του 2011. Συγκεκριμένα, το ποσοστό της εταιρείας του Steve Jobs είναι 61% ενώ τα tablets που τρέχουν σε Android φτάνουν το 30,1%.

Το 2ο τρίμηνο της χρονιάς πουλήθηκαν 15 εκατομμύρια tablets, από τα οποία τα 9,3 εκατ. ανήκουν στην Apple και τα 4,6 εκατ. στην Google. Η μεγάλη πτώση της σειράς iPad συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά (τότε είχε το 91% της αγοράς) ήταν αναμενόμενη, αφού από τότε πολλά αξιόλογα Android tablets έκαναν την εμφάνιση τους. Παρολαυτά, όπως δηλώνει και ο διευθυντής της Strategy Analytics που διεξήγαγε την έρευνα, δεν υπάρχει κάποιο tablet που χτυπάει απευθείας το αντίστοιχο της Apple και αυτό γιατί το ποσοστό των Android συσκευών αποτελείται από όλα τα tablets που δημιούργησαν η Acer, η Asus, η Motorola, η Samsung και άλλες εταιρείες.

Έκπληξη αποτέλεσε το ποσοστό της Microsoft, το οποίο ανέρχεται στο 4,6% του συνόλου των πωλήσεων. Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός πως η Microsoft δεν έχει δημιουργήσει κάποιο OS αποκλειστικά για tablets, σε αντίθεση με όλους τους αντιπάλους της. Επίσης, το tablet της BlackBerry κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις ένα 3,3%. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ποσοστά όλων των εταιρειών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.