Οι Anonymous αποσπούν έγγραφα του 1 GB από το NATO

Το έχουμε ξαναπεί παλαιότερα πως το 2011 θα είναι η χρονιά των διαδυκτιακών επιθέσεων. Από την αρχή του έτους έχουμε παρατηρήσει επιθέσεις σε αρκετά σημαντικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αυτές της Sony και του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά σειρά είχε το NATO, αφού σύμφωνα με το παραπάνω tweet των Anonymous, η γνωστή ομάδα επιτέθηκε στην ιστοσελίδα του διεθνούς οργανισμού αποσπώντας πληροφορίες που φτάνουν σε μέγεθος το 1 GB.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν, όπως αναφέρουν, ένα "απλό injection" με το οποίο κατάφεραν να αποκτήσουν αρκετά έγγραφα, τα οποία βέβαια δεν είναι τόσο σημαντικά. Σε ένα tweet που ακολούθησε το πρώτο, μας προτρέπουν να περιμένουμε για κάποια ενδιαφέροντα δεδομένα μέσα στις επόμενες ημέρες. Στην προσπάθεια τους να πείσουν τον κόσμο για την επιτυχή επίθεση, δημοσίευσαν 2 έγγραφα σε μορφή PDF τα οποία δημιουργήθηκαν το 2008 και μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Οι επιθέσεις στην ιστοσελίδα του NATO ακολούθησε τις συλλήψεις, στις οποίες προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες το FBI, αρκετών που φαίνεται να ανήκουν στην ομάδα των Anonymous. Τον τελευταίο καιρό αρκετές κυβερνήσεις έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις μελών των Anonymous, κάτι που δεν φαίνεται να σταματάει τους Anonymous από το να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Μεταξύ αυτών των χωρών συγκαταλέγεται και η Τουρκία όπου τον προηγούμενο μήνα συννελήφθησαν 32 άτομα με τις ανάλογες κατηγορίες.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει το TheNextWeb, οι Anonymous κάνουν τις επιθέσεις κυρίως για φιλελεύθερους λόγους καθώς και λόγους ελευθερίας της έκφρασης. Από την άλλη μεριά, οι LulzSec, οι οποίοι πρόσφατα ενώθηκαν με τους Anonymous, στοχεύουν ιστοσελίδες με χαμηλή ασφάλεια, την οποία και θέλουν να φανερώνουν. Γι αυτό, είναι άγνωστο ακόμα για ποιο λόγο προχώρησαν στην επίθεση της ιστοσελίδας του NATO.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.