Το Android συνέτριψε το Apple iPad 2!

Voting

Θα είμαι ειλικρινής: όταν μπήκε το τελευταίο poll για το tablet του μέλλοντος, ήμουν σίγουρος ότι το iPad 2 θα σάρωνε. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, συζητούσαμε με τον άλλο Δημήτρη του www.away.gr, αν το iPad 2 θα ξεπεράσει το 90%. Οι αναγνώστες μας όμως, εσείς δηλαδή, είχατε τελείως διαφορετική άποψη καθώς το tablet της Apple όχι μόνο δεν συγκέντρωσε to 90% των ψήφων αλλά ούτε καν βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων σας!

Στην κορυφή βρέθηκε η Google και το Android 3.0 Honeycomb. Συγκέντρωσε το 40% αφού 109 από εσάς θεωρούν ότι "η επανάσταση ανήκει στην Google". Πάντως, τα διάφορα industry reports μιλούν για ένα λειτουργικό σύστημα με μία βασική έλλειψη: τις εφαρμογές. Αυτή τη στιγμή, οι native εφαρμογές για το Android 3.0 είναι σχεδόν ανύπαρκτες μπροστά στις 65.000 εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το iPad. Η Google δηλώνει ότι η επόμενη έκδοση του Android 3.0 θα χρησιμοποιείται και για smartphones ενώ θα υπάρξει συμβατότητα με το Android 2.3 για να "παίζουν" όλες οι υπάρχουσες εφαρμογές και στα tablets.

Δεύτερο και "καταϊδρωμένο" ήρθε το iPad 2 που συγκέντρωσε μόλις το 27% των ψήφων. Προσωπικά, ως μεγάλος fan της Apple και του iPad, δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα. Φαίνεται όμως, ότι η "κλειστότητα" του λειτουργικού συστήματος, οι περιορισμοί που θέτει ο Steve Jobs και το κόστος αγοράς του, ενοχλούν τον κόσμο που ψάχνει εναλλακτικές λύσεις. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την -μόνιμη- έλλειψη που υπάρχει στις αποθήκες της Apple και στην Ελληνική αγορά, εξηγείται πλήρως το μικρό ποσοστό του..

Την τρίτη θέση, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέλαβαν τα Windows 7 με 11%. Πρόκειται για ένα λειτουργικό που δεν έχει σχεδιαστεί για tablets και είναι λογικό να μην τα υποστηρίζει πλήρως. Είναι όμως θέμα χρόνου να μπει και η Micorosoft ακόμα πιο δυναμικά στον χώρο. Εξάλλου, σύμωνα με τις φήμες, τα Windows 8 σχεδιάζονται έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες των tablets.

Το υπόλοιπο 21% αυτών που ψήφισαν, δεν έχει πειστεί ακόμα για την χρησιμότητα των tablets καθώς το smartphone και το laptop του καλύπτουν τις ανάγκες του. Πιστεύω όμως ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξουν κι αυτοί άποψη για τα tablets..

www.away.gr poll results

[top photo via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Το Android συνέτριψε το Apple iPad 2!”

  1. Ο/Η dealsend λέει:

    Δημήτρη ξέρεις τι τον ενοχλεί τον κόσμο; Η (α)διαθεσιμότητα.

    Το να ψηφίζει ο κόσμος ένα λειτουργικό που δεν υπάρχει (ακόμα), από μόνο του όχι μόνο δεν είναι αξιόπιστο αλλά και υπερβολικό!

    Προσωπικά, δεν θεωρώ οτι το Android θα πάει πολύ μακρυά, αν δεν αλλάξει δύο βασικά πράγματα:

    1. Apps
    2. Updates

    Προς το παρόν, οι περισσότερες συσκευές είναι μη αναβαθμίσιμες.

  2. Ο/Η dealsend λέει:

    *αξιόπιστο για να βγάλουμε συμπεράσματα, όχι για το poll.

    //για να μην παρεξηγηθώ//

  3. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Συμφωνώ μαζί σου και θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόμα και τώρα, 1.5 μήνα μετά, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα iPad 2.

    Αυτά που λες για το Android τα έχει κατά νου και η Google και σκοπεύει να τα λύσει. Μην ξεχνάμε ότι το Android είναι η πρώτη προσπάθεια της Google σε αντίθεση με την Apple που έχει ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες με την πρώτη γενιά του iPad.

  4. Ο/Η Alexandros λέει:

    Ως υποστηρικτής του Android με εκπλήσει και εμένα το αποτέλεσμα. Δυστυχώς (για εμένα :P ) το iPad ως Tablet είναι πολύ καλύτερο από ότι τα σημερινά Android Tablets αν και η ψαλίδα μειώνεται σιγά - σιγά.

  5. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούν τα Android Tablets. Η ψαλίδα είναι τεράστια και η Google θα προσπαθήσει, με κάθε κόστος, να την κλείσει. Πιστεύω ότι εν τέλει θα τα καταφέρει και ίσως σε κάποια χρόνια να ξεπεράσει και το iPad, όπως έγινε και στα smartphones.