Steve Wozniak: patent-troll ο Paul Allen

Troll της πατέντας χαρακτήρισε ο Steve Wozniak, συν-ιδρυτής της Apple, τον Paul Allen, συν-ιδρυτή της Microsoft σε ομιλία του στο Embedded System Conference στην Silicon Valley. Τι "εννοεί" ο ποιητής; Ο όρος patent-troll αναφέρεται στο πρόσωπο ή στην εταιρεία, που κατοχυρώνει πατέντες όχι για να τις υλοποιήσει ή να τις εμπορευθεί, άλλα για να... παίζει στα δικαστήρια!

Ο Wozniak υποστήριξε πως οι πατέντες του Allen δεν έχουν ουσιαστική αξία και παρόμοιες προσεγγίσεις με τις "πατενταρισμένες" θα μπορούσε να κάνει και μαθητής της Πέμπτης Δημοτικού (!). Ωστόσο τις χρησιμοποιεί για να κάνει μηνύσεις σε εταιρείες, όπως η Google και η Apple. "Αλλά ποτέ στην Microsoft", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτο είναι όμως το γεγονός, πως ο Wozniak τον Αύγουστο του 2010 υποστήριξε τον Paul Allen όταν ο δεύτερος κατέθεσε μήνυση εναντίον 11 εταιρειών που ασχολούνται με το Internet: Apple, Facebook, Google, YouTube, AOL, eBay, Netflix, Office Depot, OfficeMax, Staples, και Yahoo. Όπως υποστήριζε χρησιμοποιούσαν τεχνολογία, που είχε αναπτύξει στο Interval Research lab την δεκαετία του 1990.

Για την ιστορία ο Allen έχασε την δίκη, τον Δεκέμβριο του 2010.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.