Facebook + Skype = Love. Εκτός αν..

Facebook VSkype Google

Οι φήμες θέλουν το μεγαλύτερο social network του πλανήτη και τον ιδρυτή του, να εξετάζουν πολύ σοβαρά την εξαγορά του Skype. Πρόκειται για μία απόλυτα λογική κίνηση στην προσπάθεια τους να βελτιώσουν το μέτριο -για να είμαι επιεικής- σύστημα μηνυμάτων. Το Chat επιτρέπει μόνο την γραπτή επικοινωνία ενώ πριν λίγο καιρό η T-Mobile παρουσίασε το Bobsled, ένα Facebook Application που κάνει δυνατή την προφορική συνομιλία δύο χρηστών του Facebook. Αυτό το κενό φαίνεται να θέλει να καλύψει η εταιρία του Mark Zuckerberg και γι αυτό έκανε και την -φημολογούμενη- πρόταση εξαγοράς στο Skype.

Το ύψος της προσφοράς κυμαίνεται μεταξύ 3 με 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό αρκετά υψηλότερο από το 1 δισεκατομμύριο που αναμένεται να συγκεντρώσει το Skype αν, τελικά, εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Όμως, είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 5 με 6 δις δολάρια που κοστολούγασαν οι άνθρωποι του Skype την υπηρεσία τους. Εκτός όμως από την εξαγορά, συζητιέται και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μία κοινοπραξία, κάτι που θα εξυπηρετεί πλήρως τόσο τις δύο εταιρίες όσο, κυρίως, και τους χρήστες των δύο υπηρεσιών.

Ο μόνος που έχει την δυνατότητα να χαλάσει την διαφαινόμενη συμφωνία είναι η Google. Αν και στο portfolio του γίγαντα της αναζήτησης υπάρχει το Google Voice, ο Larry Page και οι συνεργάτες του έχουν υποβάλει κι αυτοί πρόταση για την εξαγορά του Skype. Πιθανότατα, η Google δεν θέλει να δει το Facebook να γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο και να διεισδύει σε τομείς που μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσία.

Εσείς ποιος πιστεύετε ότι θα "κερδίσει" τα μάτια του Skype? Η Google ή το Facebook με το οποίο υπάρχει και η σχετική.. προϊστορία?

[via, via] [photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.