21 – 27/3: Τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

Candies

Ακόμα μία αρκετά έντονη εβδομάδα πέρασε στο www.away.gr καθώς περισσότερα από 30 νέα άρθρα αναρτήθηκαν στο blog μας. Αδιαμφισβήτητα, την παράσταση έκλεψε η επίσημη έναρξη των πωλήσεων του Apple iPad 2 στην χώρα μας. Σε συνεργασία με το neolaia.gr, είχαμε την ευκαιρία να βρούμε 3 (!) iPad 2 και να κάνουμε 2 σχετικά videos, το κλασσικό unboxing αλλά και ένα πρώτο review.

Φυσικά, τα νέα στον χώρο των tablets δεν αφορούσαν μόνο το iPad. Η Samsung ξανά-παρουσίασε το Galaxy Tab 10.1 αφού το πρώτο μοντέλο κρίθηκε ανεπαρκές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ακόμα, η RIM ανακοίνωσε ότι το Playbook θα υποστηρίζει και εφαρμογές που είναι φτιαγμένες για Android. Μάλλον κατάλαβαν ότι το παιχνίδι θα το έχαναν αν δεν αποφάσιζαν να "χρησιμοποιήσουν" κάποιο υπάρχον οικοσύστημα. Τέλος, η Microsoft, σε συνεργασία με την Asus, έδειξαν πόσο πολύ πιστεύουν κι αυτές στα tablets και έβγαλαν μία σειρά από videos που δείχνουν τους τρόπους που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα μας.

Μία τελείως διαφορετική σειρά από videos κυκλοφόρησε και από την Sony Ericsson σχετικά με, τι άλλο, το Xperia Play. Παραμένοντας, στον χώρο του mobile gaming, αξίζει να τονίσουμε ότι κυκλοφόρησε στο App Store το ολοκαίνουριο Angry Birds Rio. Αυτή την φορά, στόχος είναι να ελευθερώσετε κάποια πουλιά από το κλουβί τους ή να σκοτώσετε τις μαϊμούδες. Να πω την αλήθεια όμως, θα ήθελα να έχει περισσότερες πίστες..

Μία ακόμα σημαντική είδηση ήταν η κυκλοφορία του Mozilla Firefox 4. Τα downloads της πρώτης μέρας κατατρόπωσαν τον αντίστοιχο αριθμό downloads του Internet Explorer 9 αλλά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 8 εκατομμύρια downloads του Firefox 3. Στην αντίπερα όχθη, η Google έδωσε προς download την beta έκδοση του Chrome 11 που πλέον έχει την δυνατότητα να καταλαβαίνει τι του λέμε! Ο γίγαντας της αναζήτησης πάντως δουλεύει και σε άλλα projects παράλληλα καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές του Google Music..

Καλή εβδομάδα σε όλους!

[photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.