Firefox 4 vs Internet Explorer 9

mozilla firefox VS Internet Explorer

Εξαιρετικά ήταν τα νέα για τον νέο browser της Mozilla, τον Firefox 4, που κυκλοφόρεσε μόλις εχθές και κατάφερε να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια downloads σε λιγότερο από 24 ώρες! Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι κέρδισε τη "μάχη" απέναντι στον αντίπαλο του, τον Internet Explorer 9, που είχε μόλις 2.3 εκατομμύρια downloads την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τον Firefox, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από αυτούς τον χρησιμοποιούσαν και πριν την έκδοση Firefox 3 ή πόσοι "άλλαξαν στρατόπεδο" ερχόμενοι από άλλους browsers. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα πρωτεία τα κρατάει ακόμα ο Firefox 3 αφού την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του τα downloads του ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια!

Προτού όμως κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση των στατιστικών με αυτά του Internet Explorer 9, θα πρέπει να λάβουμε υπόψην μας ότι ο Firefox 4 κυκλοφόρησε σε ένα ευρύτερο σύνολο από πλατφόρμες προκειμένου να τον κατεβάσουμε, καθιστώντας έτσι τις συγκρίσεις, εν μέρει, άδικες. Αυτό όμως, δεν προβληματίζει το StatCounter που επισημαίνει οτι η τελευταία έκδοση του Firefox έχει ήδη καταλάβει το 1.95% της παγκόσμιας αγοράς των internet browsers, ποσοστό σχεδόν το διπλάσιο από τον browser της Microsoft.

Η δυναμική εκκίνηση του Mozilla Firefox 4 μας αφήνει μεγάλη αισιοδοξία για τις επόμενες εκδόσεις που θα ακολουθήσουν πιθανότατα μέσα στο 2011. Εξάλλου, η Google ήδη έριξε στην αγορά τον Chrome 11 Beta.

Αν δεν έχετε κατεβάσει ακόμα τον Firefox 4, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο video που ακολουθεί..

Stats Firefox 4 and Internet Explorer 9

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.