Telecoms News(#19):Apple vs Google και προβάδισμα Android

rotel-spin-to-charge-phone

Με την περίοδο των γιορτών να ανήκει στο παρελθόν επιστρέφουμε με τις σημαντικότερες εξελίξεις στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Αν και στο εσωτερικό δεν είχαμε σημαντικές ειδήσεις ξεχωρίζουμε την δημόσια τοποθέτηση του ΟΤΕ υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας  και την νέα ελκυστική προσφορά της Tellas για σταθερή τηλεφωνία. Ωστόσο,τα φώτα στράφηκαν στο Nexus One της Google καθώς και στην άτυπη κόντρα μεταξύ Apple και Google που ξεκινά από τις κινητές συσκευές, τα tablets και καταλήγει στην αγορά του mobile advertising. Του επόμενους μήνες τα προϊόντα των δύο εταιριών θα μονοπωλήσουν τον ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.Έρευνες, στατιστικά, δύο reviews και χειροκίνητος φορτιστής. Καλή ανάγνωση.

  • Σε άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Δ.Σ. του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας αλλά και υπέρ του υπό μελέτη σχεδίου για δεύτερο κύκλο εθελούσιας εξόδου. Επιπλέον, o Πρόεδρος του ΟΤΕ κατηγόρησε ευθέως τις κυβερνήσεις για υπεράριθμες προσλήψεις ανειδίκευτων εργαζομένων που ζημιώνουν τα οικονομικά της εταιρίας. Τις απόψεις του προέδρου για κατάργηση της μονιμότητας συμμερίζεται και η Deutsche Telekom.
  • H τεχνολογική κοινότητα δεν φάνηκε να εκπλήσσεται από την είδηση ότι επιστήμονες αποκρυπτογράφησαν την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας GSM. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ίσως είναι ανάγκη για την εφαρμογή νέων ισχυρότερων αλγορίθμων κρυπτογράφησης δεδομένων.
  • Τα ειδησιογραφικά site "πηγαίνουν" στο κινητό σας. Αυτή την φορά σειρά έχει η "Ναυτεμπορική" που είναι διαθέσιμη σε beta mobile version. Περισσότερα εδώ.
  • H "κινητή" μάχη Ευρώπης και Αμερικής καλά κρατεί. Nokia και Apple συνεχίζουν να καταθέτουν αγωγές για χρήση πατενταρισμένων τεχνολογιών. Η φιλανδική εταιρεία κατέθεσε στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου (ITC)   νέα αγωγή κατά της αμερικανικής αντιπάλου της. Η αναδιανομή των μεριδίων κάνει και τις δύο εταιρίες ακόμη πιο επιθετικές. Την ίδια ώρα η εταιρεία αναμένει να πουλήσει 500 εκατ. συσκευές μέσα στο 2010.

f

[Έρευνες-Στατιστικά ]

[Reviews]

[Φωτογραφία]

Σχολιάστε >
27 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.