[Review] Dragon Ball Z: Infinite World

Η σειρά Dragonball είναι από τις πιο κλασσικές με εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο. Ακόμη και μετά από το τελευταίο επεισόδιο και την ταινία, καινούρια προϊόντα πλασάρονται για πώληση και διάφορα sequels μικρού μήκους κυκλοφορούν κατά καιρούς. Μια από τις λίγες σειρές που ακολουθεί την ζωή του πρωταγωνιστή της από τα παιδικά του χρόνια, την ενηλικίωση, την δημιουργία οικογένειας, την προετοιμασία του για να γίνει ο καλύτερος γνώστης πολεμικών τεχνών, η συνήπαρξη του με άλλους σπουδαίους μαχητές, επικές μάχες, κάποιος περιστασιακός θάνατος και ακόμα μια περιστασιακή ανάσταση.

Η σειρά manga στην οποία βασίστηκε είναι από τις πιο επιτυχημένες , αν και οι δημιουργοί του anime ακολούθησαν κάποιες δικές τους τακτικές, περιορίζοντας το Z σε μακροσκελείς μάχες και κραυγές πόνου.
Το Dragon ball Z Infinite World είναι ο τελευταίος τίτλος του franchise για το Playstation 2 . Ακολουθεί την ιστορία από την αρχή του Z (Saiyan Saga) μέχρι το τέλος της καθώς και μερικά τμήματα από το GT. Ο τίτλος έχει 3 βασικά modes με ένα ακόμα που ξεκλειδώνει ο παίκτης. Το training mode, το οποίο δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, είναι απαραίτητο για τους καινούριους παίκτες. Τα άλλα δυο είναι τα Dragon Mission και Dragon Duel. Στο Warrior' s room προσφέρονται προς αγορά scrolls με trademark κινήσεις χαρακτήρων. Το Dragon Mission είναι το βασικό story mode χωρισμένο σε saga(s).

Ξεκινάει με το Saiyan Saga και την απαγωγή του Gohan από τον Raditz. Κάθε saga έχει κάποιες αποστολές. Οι αποστολές είναι διαρυθμισμένες ως τοποθεσίες με το μοντέλο του πολεμιστή να κινείται για την επιλογή τους πάνω σε χάρτη. Με την ολοκλήρωση μιας αποστολής μια ή περισσότερες τοποθεσίες ξεκλειδώνονται στον χάρτη. Οι τοποθεσίες εκτός από μάχες μπορεί να περιέχουν cutscenes (όσα έχουν ήδη προβληθεί). Εκτός από τους 1vs1 αγώνες, υπάρχουν διάφορες αποστολές με βασικό παράγοντα τον χρόνο. Οι περισσότερες είναι όμοιες μεταξύ τους όπως η προσπέλαση checkpoints, η αναζήτηση κάποιου αντικειμένου, ή να πιάσετε την μαϊμουραγκοτάγκο (δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά του) πριν τελειώσει ο χρόνος, αλλιώς θα πρέπει να επαναλάβετε μια αρκετά εκνευριστική αποστολή. Μοναδικός λόγος ύπαρξης τους φαίνεται να είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά scrolls ή η περιστασιακή συλλογή dragonball. Άλλο ένα καλό στοιχείο είναι η ύπαρξη πολλών γνωστών μαχητών από την σειρά (τους οποίους μπορείτε και να αποκτήσετε).

Τα αντικείμενα (δέντρα, αυτοκίνητα, κτίρια) λειτουργούν ως διακοσμητικά καθώς δεν μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτά και ως φυσικά εμπόδια. Είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Αν πάτε απευθείας στο Dragon Duel θα απογοητευτείτε καθώς οι μαχητές που είναι αρχικά διαθέσιμοι είναι πολύ λίγοι. Με την ολοκλήρωση ενός saga οι αντίστοιχοι χαρακτήρες είναι επιλέξιμοι, προσθέτοντας στο roster μέχρι να φτάσει τους 40 μαχητές.
Το Dragon Duel είναι το καθαρό fighting τμήμα με αγώνες ενός παίκτη ενάντια της AI, δυο παικτών μεταξύ τους και δυο μαχητών ελεγχόμενων από την AI (για να δείτε πως παίζουν οι έμπειροι). Το σύστημα είναι πανομοιότυπο με προηγούμενους τίτλους της σειράς. Οι μπάρες ki χρησιμοποιούνται για όλες τις ειδικές επιθέσεις (μεταμορφώσεις, super moves κτλ) και αναπληρώνονται καθώς και αδειάζουν με το πάτημα των αντίστοιχων πλήκτρων. Όσοι θυμούνται την σειρά ξέρουν ότι οι περισσότερες επιθέσεις μπορεί να αποβούν θανατηφόρες. Για την αποφυγή της υπερβολικής τους χρήσης μια μπάρα κούρασης γεμίζει όταν τις χρησιμοποιείτε. Μάλιστα ένας υψηλός δείκτης κούρασης ακυρώνει μεταμορφώσεις, ρίχνοντας τον μαχητή στην αρχική του μορφή. Οι ειδικές κινήσεις καθώς και οι πιο mainstream μπορούν να συνδυαστούν δημιουργώντας πολύ εντυπωσιακά combos. Οι μάχες δίνονται στο έδαφος αλλά και στον αέρα καθώς ανά πάσα στιγμή μπορείτε να εκτοξευθείτε ή να εκτοξεύσετε τον αντίπαλο σας. Κλασσική ίσως η διάνοιξη σήραγγας μέσα από το βουνό με τον χαρακτήρα σας να ανοίγει τον δρόμο μετά από δεξί κροσέ και η μετέπειτα μοιραία συνάντηση με τυραννόσαυρο.
Η AI δεν δέχεται εύκολα ήττα. Ακόμα και στο Very Easy ο παίκτης μπορεί να χάσει αρκετές φορές, καθώς ο αντίπαλος πολεμιστής έχει πρόσβαση σε όλες τις κινήσεις του. Οι νέοι παίκτες δεν πρέπει να απογοητευτούν από αυτό (υπάρχουν άλλοι σοβαρότεροι λόγοι), θα πρέπει όμως να περάσουν αρκετό χρόνο στο training mode, καθώς δεν θα πάτε μακριά χρησιμοποιώντας δυο-τρεις τυχαίες κινήσεις που θα τις βγάλετε πατώντας μανιακά τα πλήκτρα.
Το τελευταίο μέρος της σειράς και μάλλον προσπάθησαν να χωρέσουν τα πάντα από την σειρά Z σε ένα μόνο παιχνίδι. Έχει πολύ λίγα στοιχεία για να κρατήσει έναν παίκτη ή να τον πείσει να το αγοράσει. Είναι περιορισμένο στο fighting κομμάτι, καθώς το mode που κανονικά θα έπρεπε να είχε μια μεγαλύτερη βαρύτητα, το Dragon Mission, περιορίζεται σε μάχες με χαζά mini games για την αλλαγή ρουτίνας.

Αντικειμενικά κριτήρια

Γραφικά: Με σχεδιασμό σχεδόν πανομοιότυπο με αυτόν της σειράς, τα μοντέλα διαθέτουν αρκετές λεπτομέρειες δανεισμένες από τους αντίστοιχους χαρακτήρες που αναπαριστούν. Η κίνηση τους στις μάχες στο έδαφος είναι ομαλή. Οι εναέριες μάχες όμως χρειάζονται λίγο περισσότερο προσοχή. Τα cutscenes (που μπορούν να προσπελαστούν από τον χάρτη) θα μπορούσαν να είναι λίγο μεγαλύτερα σε διάρκεια και καλύτερα σχεδιασμένα τόσο σε animation όσο και σε rendering. Το περιβάλλον δεν έχει αρκετές λεπτομέρειες για να πείσει ότι δαπανήθηκε δουλειά 7/10

Ήχος: Δυστυχώς λείπει η επιλογή Ιαπωνικής γλώσσας οπότε δεν μπορούμε να το απολαύσουμε όπως πρέπει. Η μουσική είναι στην αρχή ευχάριστη, μετά από λίγες ώρες γίνεται κουραστική 6/10

Χειρισμός: Εύκολη η εκμάθηση των βασικών, γρήγορα θα γίνει μια πραγματική πρόκληση 8/10.

Υποκειμενικά κριτήρια

Συνολική εμπειρία βασισμένη στο gameplay: Δύσκολες και εντυπωσιακές μάχες με όλους τους μαχητές από το Z, σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες αποστολές, χωρίς ενδιαφέρον και ουσία 6.5/10.

Θα το έπαιρνα δώρο: Σε όσους δεν έχουν ξαναπαίξει άλλο παιχνίδι της σειράς, καθώς η συνεχής επανάληψη καταντάει βαρετή 6/10.

Replay value: Θα συναγωνιστείτε με τους φίλους σας για το ποιος κάνει τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά combo 6/10.

Ταύτιση με κεντρικό χαρακτήρα: Το είπα και στον κύριο με την λευκή ρόμπα: είμαι ένας από τους δυνατότερους μαχητές στον κόσμο, έχω σώσει την γή εκατοντάδες φορές από πανίσχυρα πλάσματα, είχα και ουρά που ξεκλείδωνε τις κρυφές μου δυνάμεις, και δεν μπορεί να μου δώσει μια κόκκινη φόρμα; Η άσπρη μπλουζίτσα με τα χεράκια πίσω δεν μου ταιριάζει 6/10.

Value for money: Πολύ λίγο 5/10.

Πλατφόρμα: Playstation 2
Developer: Namco Bandai
Publisher: Atari
Διανομή: Atari Hellas
Παίκτες: 1-2
Τύπος: Fighting

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.