[Review] The Club

Ένας ακόμα action τίτλος από την Sega, το the Club συνδυάζει τα κλασσικά στοιχεία ενός shooter game με κάποια στοιχεία της racing κατηγορίας (laps και γρήγορη δράση). Καταφέρνει να φέρει κάτι πραγματικά καινούριο;
Το παιχνίδι σας βάζει στον ρόλο ενός εκ των 8 εγκληματιών, οι οποίοι πληρώνονται για να συμμετέχουν σε οργανωμένα πιστολίδια όπου παρακολουθούνται ζωντανά από τζογαδόρους που στοιχηματίζουν για το πoίος θα νικήσει. Επιβιώνουν μόνο όσοι μπορούν να σκοτώνουν γρήγορα, αδυσώπητα και με στυλ. Αυτό είναι το Club.
Το παιχνίδι διαθέτει 4 playable επιλογές: tournament, single event, multiplayer και gunplay. Στο tournament επιλέγετε ένα το επίπεδο, τον χαρακτήρα που θέλετε και το παιχνίδι ξεκινά. Έχετε την δυνατότητα επιλογής μεταξύ έξι χαρακτήρων (με 2 κλειδωμένους). Κάθε ένας έχει τις δικές του επιδόσεις σε ταχύτητα, δύναμη και αντοχή, άλλα δεν παίζουν μεγάλο ρόλο. Μπορείτε να παίξετε και να ολοκληρώσετε ένα επίπεδο εξίσου εύκολα με έναν γρήγορο και με έναν αργό χαρακτήρα, εξαλείφοντας την όποια στρατηγική απόφαση θα μπορούσατε να πάρετε. Θα παίξετε μια σειρά από events και, όταν τα ολοκληρώσετε, μπορείτε να συνεχίσετε σε ένα ακόμα επίπεδο μέχρι να τα ξεκλειδώσετε όλα.


Κάθε επίπεδο, παρ' όλες τις διαφορές, έχει τους ίδιους τύπους event: sprint, όπου πρέπει να φτάσετε στην έξοδο μαζεύοντας όσους περισσότερους πόντους μπορείτε, siege, όπου καλείστε να μείνετε ζωντανός μέχρι να τελειώσει ο χρόνος και να μείνετε στην σημαδεμένη με κιμωλία περιοχή, survivor, που είναι παρόμοιο με το προηγούμενο, time attack (βρίσκετε την έξοδο πριν τελειώσει ο χρόνος) και run the gauntlet, παρόμοιο με το προηγούμενο. Κάθε αντίπαλος που σκοτώνετε σας δίνει πόντους. Παίρνετε περισσότερους πόντους εάν τους πετύχετε σε συγκεκριμένα σημεία (πχ. στο κεφάλι) ή εάν κάνετε combo. Επίσης σε κάθε event υπάρχουν κάποιοι κρυφοί στόχοι που μπορείτε να χτυπήσετε για extra πόντους. Στο Single event παίζετε τα επίπεδα που έχετε ξεκλειδώσει στο tournament. Μπορείτε να επιλέξετε το event που θέλετε με οποιαδήποτε σειρά. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε επιπλέον το επίπεδο δυσκολίας (τον αριθμό των πόντων που πρέπει να συμπληρώσετε για να ολοκληρώσετε επιτυχώς το event).

Ξεκλειδώνετε όπλα, αντιπάλους και διάφορα άλλα για να τα χρησιμοποιήσετε στο Gunplay. Στο Gunplay mode φτιάχνετε ένα καινούριο event με τα στοιχεία που συγκεντρώσατε παίζοντας τα άλλα Modes. Το multiplayer mode έχει 8 διαφορετικές επιλογές και μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 8 παίκτες (σε split screen) και να συνδεθούν είτε σε τοπικό δίκτυο είτε στο Internet.
Σε ευδιάκριτα σημεία στο περιβάλλον έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που σας δείχνουν πού να στρίψετε και εσείς θα πρέπει να τις ακολουθήσετε σαν καλά αγωνιστικά αυτοκίνητα, εμ παίκτες, για να φτάσετε στην έξοδο και να μην χαθείτε διότι τα περιβάλλοντα είναι χαοτικά και ο παίκτης μπορεί εύκολα να χαθεί. Παρ' όλο που δεν είναι πολύ χρήσιμα σε κάποια events, καθώς ο παίκτης μπορεί να ψάξει για κρυφές περιοχές, σε ορισμένες αποστολές όπως το run the gauntlet και time attack που έρχεστε αντιμέτωποι με τον χρόνο και θα πρέπει να συμπληρώσετε κάποια laps (σαν καλά αγωνιστικά) θα σας βοηθήσουν αρκετά.
Οι εχθρικές μονάδες διαθέτουν απλή λογική. Το μόνο που θα κάνουν είναι να κινούνται προς το μέρος σας - ή να κάθονται σε ένα προκαθορισμένο σημείο- και να πυροβολούν. Αν σας πλησιάσουν αρκετά θα έχουν την δυνατότητα ενός χτυπήματος (το ίδιο διαθέτετε και εσείς). Ανάλογα το event θα εμφανίζονται σε προκαθορισμένα σημεία ή θα επανεμφανίζονται συνέχεια και θα σας επιτήθενται κατά ορδές ασταμάτητα.

Σε μικρές ομάδες ή όταν είναι μόνοι τους δεν είναι πολύ επικίνδυνοι άλλα όσο η ομάδα μεγαλώνει, μεγαλώνει και ο κίνδυνος (για ευνόητους λόγους). Η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Υπάρχουν μεν διάφορα αντικείμενα που μπορείτε να ανατινάξετε και κάποια άλλα που μπορούν να σπάσουν αλλά πέρα από τα κλασσικά δεν υπάρχει τίποτε άλλο.
Η ύπαρξη ήχου είναι υποτυπώδης. Οι ήχοι των πυροβολισμών δεν ακούγονται καθαρά. Η παρουσία εκφωνητή που πληροφορεί για την πρόοδο σας καταντά κουραστική, καθώς η φωνή είναι μονότονη και ακούγεται ξεπλυμένη.
Τα γραφικά κινούνται σε αποδεκτό επίπεδο. Οι επιφάνειες και τα αντικείμενα είναι αρκετά καλά σχεδιασμένα αλλά τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι λίγο χοντροκομμένα. Τα cinematics είναι αρκετά εντυπωσιακά και ειδικότερα τα εισαγωγικά, θυμίζουν είτε trailer ταινίας είτε τίτλους έναρξης σειράς από άποψη σκηνοθεσίας.
Ο τρόπος που ελέγχεται ο χαρακτήρας έχει δομηθεί έτσι ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί ένα επίπεδο γρήγορα χωρίς να απαιτείται μεγάλη επιδεξιότητα από τον χρήστη. Είναι αρκετά απλός και σας δίνει την ευκαιρία είτε να πετύχετε ένα δύσκολο χτύπημα ακριβείας είτε απλά να κινείτε το χαρακτήρα και το σκόπευτρο ώστε να καθαρίζετε όσους αντίπαλους βρίσκονται μπροστά σας. Αν είστε αρκετά απαιτητικοί
και θέλετε να συγκεντρώσετε όσο περισσότερους πόντους μπορείτε τότε η πρόκληση μεγαλώνει καθώς μαζί με την ταχύτητα θα πρέπει να έχετε και ακρίβεια στις βολές σας. Παίρνετε extra πόντους εάν κάνετε combos, οι πόντοι πολλαπλασιάζονται αναλόγως με τους αντιπάλους που σκοτώνετε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Δίνονται επίσης πόντοι για το στυλ με το οποίο τους σκοτώνετε.

Βαθμολογία: 7/10

Away.gr says: Πρόκειται για ένα μέτριο παιχνίδι, καθώς οι καινοτομίες που προσπαθεί να φέρει είναι μάλλον χωρίς ουσία, το οποίο μπορεί να κερδίσει την μερίδα εκείνη της αγοράς που προτιμά τους κλασσικούς arcade τίτλους και έχει δίνει μεγαλύτερη προσοχή στα high scores παρά στην ουσία.

Είδος παιχνιδιού: Third Person Action
Διαθέσιμο: Playstation 3 (Xbox 360,PC)
Εκδότης: SEGA
Ανάπτυξη: Bizarre Creations
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.