Μια Ματιά Από Μέσα Στην Εξαγορά Του Instagram Από Το Facebook

kevin-systrom-01

Την άνοιξη του 2012 δεν ήταν λίγοι οι μνηστήρες που είχαν ήδη στρέψει την προσοχή τους στο Instagram. Αυτοί που έφτασαν πιο κοντά για να το αποκτήσουν ήταν, όπως καλά γνωρίζεις, το Twitter και το Facebook, με το δεύτερο τελικά να βγαίνει νικητής.

Η αρχική προσφορά που έκανε ο Jack Dorsey εκ μέρους του Twitter, ο οποίος ήταν και ένας από τους πρώτους επενδυτές του Instagram, ήταν περίπου μισό δις. Για κακή του τύχη όμως, την ίδια περίοδο οι VCs έδωσαν ακόμα $50 εκατομμύρια στο Instagram, ανεβάζοντας έτσι την αξία του στα $500 εκατομμύρια.

Έτσι ο Kevin Systrom κάλεσε τον Dick Costolo, CEO του Twitter για να τον ενημερώσει για την απόφαση του, πως το Instagram θα παραμείνει ανεξάρτητο. Όταν ο Mark Zuckerberg έμαθε για την απόφαση του Twitter, θέλησε να πιέσει περισσότερο. Τελικά έστειλε ένα μήνυμα στον Kevin Systrom, καλώντας τον το σαββατοκύριακο του Πάσχα στο σπίτι του στο Palo Alto.

Η συμφωνία στη συνάντηση που είχαν επήλθε αρκετά γρήγορα, με τον Ζuckerberg να λέει χαρακτηριστικά πως σε αυτό συνέβαλε η θέληση των δύο εταιριών να συνεργαστούν. Το Facebook θα έδινε $1 δις, με το 1/3 από αυτά να είναι μετρητά. Το τελικό ποσό έπεσε αργότερα στα $736,5 εκατομμύρια, λόγω της τιμής της μετοχής του Facebook.

Στο άλλο στρατόπεδο, ο Jack Dorsey έμαθε για τη συμφωνία εντελώς τυχαία, στη δουλειά, από το στόμα ενός υπαλλήλου του. Κάπου εκεί η φιλία των δυο ανδρών έφθασε στο τέλος της.

Η Kara Swisher γράφει ένα αρκετά μεγάλο άρθρο στο Vanity Fair του Ιουνίου σχετικά με την περιπέτεια του Kevin Systrom και του Instagram εκείνους τους μήνες. Ονομάζεται The Money Shot και αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά μέσα στον κόσμο της Silicon Valley, πραγματικά αξίζει να το διαβάσεις.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Μια Ματιά Από Μέσα Στην Εξαγορά Του Instagram Από Το Facebook”

  1. [...] Δες επίσης: Μια Ματιά Από Μέσα Στην Εξαγορά Του Instagram Από Το Facebook [...]