Η The Daily, η πρώτη εφημερίδα για iPad, σταματάει την κυκλοφορία της

Όταν την άνοιξη της προηγούμενης χρονιάς η News Corp. κυκλοφορούσε την The Daily, την πρώτη εφημερίδα που μπορούσες να βρεις αποκλειστικά στο iPad, οι προσδοκίες μας ήταν υψηλές. Η ανάγκη οι εφημερίδες και τα περιοδικά να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία στα tablets ήταν (και είναι) μεγάλη, οπότε αν κάποιος μπορούσε να φέρει τον τύπο στο digital, αυτός είχε μεγάλες πιθανότητες να είναι ο κολοσσός του Rupert Murdoch. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε.

Μετά τις απολύσεις του καλοκαιριού, τώρα η News Corp. ανακοινώνει πως στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του ομίλου, στις 15 Δεκεμβρίου παύει η κυκλοφορία της The Daily, φέρνοντας έτσι ένα τέλος στην εφημερίδα, η οποία δεν πρόλαβε να συμπληρώσει 2 χρόνια ζωής. Ο λόγος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, είναι πως η The Daily δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ικανό αριθμό συνδρομητών, έτσι ώστε να τους πείσει πως μακροπρόθεσμα αξίζει να συντηρείται.

Σύμφωνα με ένα e-mail που έστειλε ο αρχισυντάκτης της, Jesse Angelo, πριν μερικούς μήνες, η The Daily έχανε κάθε χρόνο $30 εκατομμύρια. Μέσα σε όλα αυτά, δεν κατάφερε να κερδίσει πάνω από 100.000 συνδρομητές, τη στιγμή που, με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, για να μπορέσει να συντηρηθεί από μόνη της χρειάζονταν περίπου 500.000 συνδρομητές.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.