The Daily: Κυκλοφόρησε η πρώτη εφημερίδα για iPad

Ο μεγιστάνας των media Rupert Murdoch ανακοίνωσε χθες την κυκλοφορία της νέας εφημερίδας, που όπως σας είχαμε ενημερώσει θα κυκλοφορεί αποκλειστικά για iPad. Η πρόκληση έγκειται, όπως λέει, στο να συνδυάσεις τα καλύτερα στοιχεία της παραδοσιακής δημοσιογραφίας με αυτά της τεχνολογίας.

Μια νέα έκδοση της εφημερίδας θα εκδίδεται κάθε μέρα, στις 5 π.μ. GMT, και θα ενημερώνεται αυτόματα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Φυσικά, δεν θα μπορούσε nα λείπει και το ανάλογο social integration της εφημερίδας, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τα αγαπημένα τους άρθρα μέσω Facebook ή Twitter.

Δεδομένου ότι δεν θα υπάρχουν έξοδα εκτύπωσης και μεταφοράς, η συνδρομή θα κοστίζει $0,14 ανά ημέρα (ή $0,99 ανά βδομάδα), ενώ όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να αγοράσει μια ετήσια συνδρομή που θα κοστίζει $40. Οι πρώτες 2 εβδομάδες θα είναι δωρεάν -προσφορά της Verizon-, οπότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε άφοβα. Η εφημερίδα προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στις ΗΠΑ, όμως ίσως μπορούμε να ελπίζουμε και εμείς, μιας και ο Murdoch επιβεβαίωσε πως θα δημιουργηθούν ανάλογες εφημερίδες και για τα υπόλοιπα tablets. Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το App Store της Apple, εδώ.

Χωρίς αμφιβολία η News Corp είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των media, κάτι που αυξάνει αρκετά τις προσδοκίες του κόσμου. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι ικανή η νέα εφημερίδα να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο που εκδίδονται οι εφημερίδες, και κατά συνέπεια αλλαγές στη δημοσιογραφία;

[via] [via] [via] [image]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.