Apple iPad mini vs Google Nexus 7 vs Amazon Kindle Fire HD

Η Apple παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το iPad mini, μετά από μήνες γεμάτους με φήμες και διαρροές χαρακτηριστικών. Τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι η οθόνη 7,9'' με ανάλυση 1024 x 768 pixels και πυκνότητα 163 ppi, ο επεξεργαστής ο οποίος είναι ίδιος με αυτόν που φοράει το iPad 2 και η camera iSight των 5 MP. Το iPad mini όμως δεν είναι το μόνο "mini" tablet εκεί έξω.

Η Google έκανε την αρχή το καλοκαίρι με το Nexus 7 και στη συνέχεια η Amazon ανακοίνωσε το Kindle Fire HD, δύο tablets 7'', που ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών και των τιμών τους (μόλις $249 για το Nexus 7 των 16 GB και $199 για το Kindle Fire HD της ίδιας χωρητικότητας) τα καθιστούν ως δύο πολύ δελεαστικές επιλογές για κάποιον που δεν θέλει το κανονικό iPad. Βλέπετε, σε αντίθεση με την Apple, η Google και η Αμαζον τα πουλούν με μηδαμινό περιθώριο κέρδους, αφού οι πολιτική τους είναι να βγάλουν έσοδα από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται στις εφαρμογές των tablets και από το περιεχόμενο που θα καταναλώνει ο χρήστης (ταινίες, μουσική, παιχνίδια).

Μπορεί κανένα από τα παραπάνω να μη διατίθεται ακόμα στην Ελλάδα, όμως δεν είναι λίγοι που σκοπεύουν να τα αγοράσουν από άλλες χώρες ή να χρησιμοποιήσουν ιστοσελίδες όπως το eBay για να αποκτήσουν ένα. Όμως ποιο είναι καλύτερο για σένα; Στον παρακάτω πίνακα μαζέψαμε όλα τα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν από τα 3 tablets για να σε βοηθήσουμε στην επιλογή.

Για τις επόμενες εβδομάδες θα μπορείτε να ψηφίζετε στα δεξιά ποιο από αυτά τα "mini" tablets θα επιλέγατε. iPad mini, Nexus 7, Kindle Fire HD ή μήπως κάποιο άλλο;

[image]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Apple iPad mini vs Google Nexus 7 vs Amazon Kindle Fire HD”

  1. Ο/Η paraskevasb λέει:

    Κάνατε ένα λάθος. Ο επεξεργαστής του Nexus 7 είναι Quad Core και όχι Dual Core

  2. Ο/Η CharisTas λέει:

    @paraskevasb Ευχαριστούμε για την επισήμανση, διορθώθηκε.