Όλα τα νέα προϊόντα που παρουσίασε χθες η Apple

Μία ακόμα εκδήλωση της μετά-Jobs εποχής ολοκληρώθηκε για την Apple. Σε αυτήν η εταιρεία παρουσίασε αρκετά νέα προϊόντα, ανάμεσα στα οποία είχαμε και το πολυαναμενόμενο iPad mini. Η Apple χθες είχε την ευκαιρία να σβήσει από τον χάρτη την Google (Nexus 7) και την Amazon (Kindle Fire HD), όμως η τιμή από την οποία αποφάσισε να ξεκινάει το μικρότερο της tablet αφήνει μέσα στο παιχνίδι και τα υπόλοιπα. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

iPad mini

Πρόκειται για το πιο σημαντικό προϊόν της ημέρας. Το iPad mini έχει οθόνη 7,9'' με ανάλυση 1024 x 768 (ίδια με του iPad 2) και πυκνότητα 163 ppi, δηλαδή χαμηλότερη από εκείνη των Nexus 7 και Kindle Fire HD. Φοράει τον A5 επεξεργαστή της Apple στο 1 GHz και όπως περιμέναμε, διατίθεται σε 6 διαφορετικές εκδόσεις, 16 GB / 32 GB / 64 GB και WiFi / LTE. Στο πίσω μέρος βρίσκεται μία iSight camera των 5 MP και από μπροστά έχουμε μια απλή camera 1,2 MP για video-κλήσεις. Η μπαταρία είναι αρκετή για να διαρκέσει έως και 10 ώρες. Το μέγεθος του είναι ιδανικό για να το κρατάει κανείς με το ένα χέρι, όμως για να το πετύχει αυτό η Apple μείωσε το μέγεθος των περιθωρίων στις 2 πλευρές.

Η τιμή του ξεκινάει από τα $330 και ανάλογα με τη χωρητικότητα και το αν θα υποστηρίζει LTE μπορεί να φτάσει μέχρι τα $659. Είναι πολλά για ένα tablet αυτού του μεγέθους. Επειδή η Apple λειτουργεί με ένα περιθώριο κέρδους 23-32% για το iPad και 49-58% για το iPhone, η τιμή δικαιολογείται. Τώρα όμως, το iPad mini έχει να ανταγωνιστεί προϊόντα που προσφέρονται με μηδαμινό περιθώριο κέρδους - η Google μάλιστα απορροφάει και το κόστος για το marketing στην τιμή που έχει θέσει στο Nexus 7. Είναι δύσκολα τα πράγματα.

MacBook Pro 13'' w/ Retina

Ήταν το δεύτερο προϊόν για το οποίο γνωρίζαμε και πάλι πολλά πριν την παρουσίαση. Μετά το 15άρι MacBook Pro που απέκτησε τη Retina Display, ήρθε η ώρα και για το μικρότερο μοντέλο της σειράς. Η συγκεκριμένη οθόνη στις 13,3'' μεταφράζεται σε 4.096.000 pixels, φέρνοντας το έτσι στη 2η θέση των laptops με τα περισσότερα pixels στην οθόνη. Αμέσως δηλαδή μετά το άλλο μοντέλο της σειράς MBP, εκείνο των 15''. Ταυτόχρονα, είναι 20% λεπτότερο από εκείνο της προηγούμενης έκδοσης.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Intel dual-core i5 και Intel dual-core i7 και μέχρι 768 GB flash. Η κάρτα γραφικών είναι μια Intel HD Graphics 4000, έρχεται με 8 GB μνήμης RAM και η μπαταρία του είναι αρκετή για να κρατήσει 7 ώρες λειτουργίας. Περιλαμβάνει μια FaceTime HD camera που μπορεί να τραβάει video 720p και διπλά μικρόφωνα. Η τιμή του ξεκινάει από τα $1.699 και φτάνει μέχρι τα $1.999.

iMac

Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας είχε να κάνει με την ανανέωση της σειράς iMac. Η 8η γενιά τους είναι πραγματικά όμορφη και θα το διαπιστώσετε αμέσως από τις φωτογραφίες. Είναι 80%(!) πιο λεπτή από την προηγούμενη, ένα χαρακτηριστικό που οφείλεται και στην αφαίρεση του οπτικού δίσκου. Κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις, των 21,5'' και των 27''. Η πρώτη "φοράει" έναν quad-core i5 στα 2,7 GHz, 8 GB μνήμης RAM, κάρτα γραφικών GeForce GT 640M και 1 TB HDD. Η δεύτερη έχει καλύτερο επεξεργαστή στα 2,9 GHz, ίδια RAM και καλύτερη κάρτα γραφικών, την GeForce GTX 660M. Το νέο iMac κοστίζει $1.299 στην έκδοση των 21,5'' και $1.799 στην έκδοση των 27''. Το θέλω.

Για πρώτη φορά βλέπουμε το Fusion Drive, το οποίο είναι ένας συνδυασμός HDD και SSD. Η τεχνολογία δεν είναι καινούργια, αφού η Seagate και η Samsung κυκλοφόρησαν αντίστοιχους υβριδικούς δίσκους από το 2007. Η Apple του δίνει 128 GB flash και 1 TB ή 3 TB του κλασικού σκληρού δίσκου και λέει πως το Fusion Drive προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες του χρήστη, ο οποίος από την πλευρά του δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα. Το σύστημα από μόνο του θα αναγνωρίζει ποια αρχεία χρησιμοποιούνται συχνότερα και θα τα μεταφέρει στην flash πλευρά του.

iPad 4

Αν πήρες το iPad 3ης γενιάς μέσα στους προηγούμενους 6 μήνες, μπορείς να σταματήσεις εδώ, για να μην έχει κάποιο ατύχημα η συσκευή από την οποία διαβάζεις. Μόλις 7 μήνες μετά την παρουσίαση του προηγούμενου μοντέλου, η Apple αποφάσισε πως είναι η ιδανική στιγμή για μια ανανέωση. Λίγα πράγματα άλλαξαν από το iPad 3. Το νέο iPad (είδες τι γίνεται Mr Cook όταν θέλεις να βάλεις το "New" μπροστά στο όνομα;) iPad 4 έχει αναβαθμισμένο επεξεργαστή, τον Α6X, το νέο Lightning Connector που γνωρίσαμε τον προηγούμενο μήνα και προσφέρει βελτιωμένες ταχύτητες στο WiFi (έως x2, λόγω του dual-band).

Αν λοιπόν κι εσύ έγινες κάτοχος ενός iPad 3 πρόσφατα, προσπάθησε να ξεχάσεις τη χθεσινή μέρα και σκέψου πως σίγουρα δεν θα δούμε ένα νέο iPad την άνοιξη, αφού φαίνεται πως η Apple μεταφέρει την παρουσίαση των tablets για το φθινόπωρο. Έτσι ανοίγει ο χώρος για ένα διαφορετικό, μεγάλο event τη συγκεκριμένη περίοδο. Ίσως ένα.. Apple TV;

Αν θέλεις, μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρη την χθεσινή εκδήλωση μέσα από την Apple συσκευή σου, πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα των Apple Events.

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.