H Microsoft δε θα κατασκευάσει δικό της Windows Phone 8 κινητό

Πρίν λίγες ημέρες είδαμε τη Microsoft να δημιουργεί αρκετό «buzz» με την παρουσίαση του Surface, της δικής της πρότασης στην κατηγορία των tablet, που φυσικά «τρέχει» Windows 8.

Από εκείνη τη στιγμή, φήμες και ερωτηματικά προέκυψαν για το αν η Microsoft σχεδιάζει να ξαφνιάσει κυριολεκτικά άλλη μια φορά, με τη δημιουργία ενός δικού της smartphone με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 που είδαμε αυτές τις ημέρες. Το timing θα ήταν σίγουρα καλό για ένα τέτοιο εγχείρημα. Δικό της tablet, το Surface με Windows 8 λίγο πριν... τα Windows 8, δικό της smartphone με Windows Phone 8, λίγες ώρες μετά την επίσημη παρουσίασή του. Εύλογες εικασίες οι οποίες τερματίστηκαν σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στην Information Week, όπου όταν ρωτήθηκε ο ανώτερος marketing manager της Μicrosoft, Greg Sullivan, αν η εταιρεία σχεδιάζει κάτι τέτοιο, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Νο, we don’t». Όπως ανέφερε, ήδη 4 κατασκευάστριες εταιρείες  Nokia, HTC, Samsung και Huawei κατασκευάζουν Windows Phone κινητά, με τη Microsoft να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από αυτή τη συνεργασία.

Η Microsoft θα μπορούσε να ακολουθήσει τον δρόμο της Apple και να κατασκευάσει ένα εντυπωσιακό Windows Phone 8 smartphone, όπως εκείνη το φαντάζεται, με σκοπό να δώσει ώθηση στο λειτουργικό σύστημα και όχι μόνο. Μήπως όμως αυτό θα έρχονταν σε αντίφαση με τις 4 εταιρείες που κατασκευάζουν σήμερα αντίστοιχα μοντέλα (δεδομένου ότι η LG έχει αποχωρήσει), δημιουργώντας προβλήματα στο ίδιο το οικοσύστημα των Windows Phone; Μήπως η καλύτερη λύση σήμερα, θα ήταν να χρησιμοποιήσει τη Nokia ως μοχλό για την παρουσίαση του δικού της smartphone, δεδομένου και της στενής συνεργασίας που υπάρχει;

Ας περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί η Microsoft το επόμενο διάστημα, καθώς παρά τις διαψεύσεις της, δε θα αποτελούσε έκπληξη μια «έκπληξη» με ένα Windows Phone 8 smartphone δια χειρός Microsoft, όπως συνέβη και με το Surface.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.