Windows Phone 8: Επίσημη παρουσίαση

H Microsoft, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, προτιμά μια σταθερά ανοδική πορεία των Windows Phone προκειμένου να αυξήσει τα μερίδιά της στην παγκόσμια αγορά, έστω κι αν αυτή η στρατηγική θα «καταναλώσει» περισσότερο χρόνο. Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, η Microsoft παρουσίασε επίσημα τα νέα Windows Phone 8, που αποτελούν συνέχεια των Windows Phone 7.5 που ήδη έχουμε γνωρίσει και αναμένεται να τα δούμε μέσα στο Χειμώνα του 2012, από Nokia, HTC, Samsung και Huawei, καθώς η LG έχει δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό την παύση της ενασχόλησής της με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Τι καινούριο όμως παρουσίασε η Microsoft με τα Windows Phone 8; Το βασικότερο ίσως χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι πλέον Windows 8 & Windows Phone 8, θα μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερού, εξωτερικά, εσωτερικά, αλλά και λειτουργικά, καθώς θα έχουν έναν «κοινό πυρήνα». Αυτό, σε πρώτη ανάγνωση σημαίνει  ότι θα έχουν το ίδιο σύστημα αρχείων, ίδια υποστήριξη πολυμέσων και πολλά άλλα. Από την άλλη πλευρά, αυτός ο κοινός παρονομαστής μεταξύ Windows 8 & Windows Phone 8, θα διευκολύνει τόσο τους κατασκευαστές, όσο και τους developers στην καλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη των εφαρμογών.

Πάμε όμως τώρα να δούμε αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά των Windows Phone 8, όπως παρουσιάστηκαν από τους Joe Beifiore και Terry Myerson.

  • Υποστήριξη Multi-Core επεξεργαστών: πλέον, τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν το χειμώνα θα συνοδεύονται από διπύρηνους ή και τετραπύρηνους επεξεργαστές, ένας τομέας που υστερούσαν σημαντικά τα Windows Phone και είχαν δεχθεί έντονη κριτική έως σήμερα.
  • Οθόνες υψηλής ανάλυσης 720p: παράλληλα με την υπάρχουσα ανάλυση 800x480 pixels (15:9), τα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν ανάλυση 1280x768 pixels (15:9) και 1280x720 pixels (16:9)

  • Nέα Home Screen: εάν τα live tiles των Windows Phone 7.5 δεν ήταν αρκετά, τώρα  ο χρήστης μπορεί να γεμίσει την κεντρική οθόνη με όσα ο ίδιος επιθυμεί, παραμετροποιώντας το μέγεθός τους ανάμεσα σε 3 διαστάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του. Ουσιαστικά, η κεντρική οθόνη γίνεται ακόμα πιο ζωντανή, παρέχοντας συνεχώς νέες πληροφορίες.

  • Επέκταση μνήμης: είναι κάτι που θα χαροποιήσει πολλούς χρήστες, καθώς τώρα υπάρχει η δυνατότητα επιμήκυνσης της μνήμης μέσω κάρτας microSD
  • Speech platform: η Microsoft σε συνεργασία με την Audible, θα φέρει στα Windows Phone 8 τον ανταγωνιστή των Siri (Apple) και S-Voice (Samsung).
  • NFC, Wallet Hub: οι νέες συσκευές με Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για mobile πληρωμές και γρήγορες ανταλλαγές δεδομένων μεταξύ των συσκευών. Παράλληλα με την υποστήριξη NFC, η Microsoft θα παρουσιάσει το δικό της Wallet για πιστωτικές κάρτες και πληρωμές.

  • Καλύτερο Multitasking, Deep Skype Integration: η Microsoft εξαγόρασε πριν λίγο καιρό το Skype και πλέον παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη υποστήριξη της εφαρμογής, πλήρως ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα, με VoIP κλήσεις. Επίσης παρέχεται καλύτερο Multitasking, όπου VoIP εφαρμογές (Skype) και εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τοποθεσία του χρήστη, επιτρέπεται να τρέχουν στο παρασκήνιο.
  • Οffline turn-by-turn Navigation: προεγκατεστημένοι Nokia Maps σε όλες τις συσκευές Windows Phone 8, με λειτουργία turn-by-turn navigation, ακόμα και όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο Internet.

  • Kαλύτερα Games, DirectX υποστήριξη: ΝΟVA 3, Asphalt 7, Words with Friends, Draw Something, έρχονται στα Windows Phone 8, που με την υποστήριξη του DirectX τα παιχνίδια θα αποκτήσουν ποιοτικότερα χαρακτηριστικά.
  • Ιnternet Explorer 10: ενσωματωμένος browser για περιήγηση στο internet που θα μοιάζει αρκετά με την έκδοση για desktop, με επιδόσεις σε κάποια test που είναι καλύτερες από Safari και Αndroid browser.

  • Bελτιωμένη Κάμερα: νέα χαρακτηριστικά Burst Shot και Panorama και shutter button
  • Enterprise: οι επαγγελματίες δε θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν δυνατότητα κρυπτογράφησης των αρχείων, secure boot και απομακρυσμένη διαχείριση της συσκευής.

  • ΟΤΑ Windows Phone Updates: τέλος τα καλώδια, από εδώ και στο εξής οι αναβαθμίσεις πραγματοποιούνται Over The Air. Eπίσης, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι τωρινές συσκευές Windows Phone δε θα αναβαθμιστούν σε Windows Phone 8, εκτός από τη νέα Home Screen με τα live tiles που είδαμε πριν, η οποία θα ενσωματωθεί, χωρίς ωστόσο να υποστηριχθούν τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά.
  • 18μηνη υποστήριξη: η Μicrosoft υπόσχεται τουλάχιστον 18μηνη υποστήριξη για τις νέες συσκευές που θα εμφανιστούν, με όλες τις ενημερώσεις που θα προκύψουν.
  • Windows Phone Marketplace: εδώ και λίγες ημέρες το Market της Microsoft ξεπέρασε τις 100.000 διαθέσιμες εφαρμογές, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μετά τα αντίστοιχα stores των Apple και Android.

  • Nokia, Samsung, HTC, Huawei: αυτές είναι οι τέσσερις κατασκευαστές από τους οποίους θα δούμε νέες συσκευές τους επόμενους μήνες.

Ομολογώ ότι τα νέα Windows Phone 8 μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, κυρίως για την παράλληλη λειτουργία που θα έχουν με τα Windows 8, αλλά και την εμφάνιση της νέας Home Screen, όπου ο χρήστης αποκτά ρόλο «χτίστη», τοποθετώντας «ζωντανά» πλακάκια στην κεντρική οθόνη, σε διάφορα μεγέθη, για όποιες εφαρμογές θέλει. Υπομονή μέχρι την άφιξη των νέων συσκευών Windows Phone 8. Μέχρι τότε, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση των Windows Phone 8, στο video που ακολουθεί. Μείνετε συντονισμένοι!

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.