Άσε το mobile και κατάπινε.

Αν κρίνω από μένα, από φίλους, από συναδέλφους και στατιστικά στοιχεία που πέφτουν κατά καιρούς στο μάτι μου είμαστε τις περισσότερες ώρες της ώρας online. Online στη τουαλέτα, στα ψώνια, στο club, στο σεξ, στον ύπνο. Δεν είμαι κατά, αντίθετα είμαι υπέρ της mobile περσόνας που οι περισσότεροι έχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Για 20' - 30' όμως σε παρακαλώ, "άφησε το mobile και κατάπινε!".

Τελευταία, όταν βγαίνω έξω για φαγητό, για ποτό ή για καφέ και παρατηρώ τι κάνουν οι γύρω μου και η παρέα μου, σαν μανιακή δολοφόνος. Δεν βλέπω ούτε τι φοράνε, ούτε πόσο καλά περνάνε, ούτε αν είναι ωραίοι. Παρατηρώ πόσες φορές θα κοιτάξουν το mobile και θα αφοσιωθούν σε αυτό για κάποια λεπτά. Αυτά τα λεπτά που ξαφνικά μας απορροφούν και χάνουμε την επαφή με τον χρόνο, τον χώρο και τους ανθρώπους που είναι γύρω μας. Σε όλους έχει συμβεί, και σε εμένα, και σε εσένα.

Σήμερα ενώ ήμουν έξω για φαγητό, 2 άτομα από την παρέα έτρωγαν με το mobile στο χέρι. Τα άλλα δύο τρώγαμε και συζητούσαμε, ενώ οι "χαμένοι στο internet" επανέρχονταν την αναμενόμενη δικαιολογία στο στόμα "συνεχίστε, σας ακούω" ή το άλλο πετυχημένο ήταν "για πείτε, που είχαμε μείνει;". Βασικά, αγαπητοί φίλοι μου, ξέρω και πως μας ακούγατε και πως δεν θέλατε να χάσετε κάτι, και πως μπορείτε να κάνετε multitasking πολλά πράγματα μαζί. Ξέρω πως θέλουμε να είμαστε συνέχεια συνδεδεμένοι και update, ξέρω πως η πληροφορία τρέχει, ξέρω πως είναι ελκυστικό. Επίσης ξέρω πως μπορούμε όλοι να κάνουμε 15' λεπτά ανακωχή για να μασήσουμε, να γευτούμε και να καταπιούμε το φαϊ μας "σαν άνθρωποι", χωρίς να έχουμε το ένα χέρι στο πιάτο και το άλλο γεμάτο σάλτσες στην οθόνη (που αν μη τι άλλο είναι αηδιαστικό και επικίνδυνο για τη συσκευή σας).

Πιστεύω πως οι live επαφές είναι εξίσου σημαντικές με τις online και το αντίστροφο. Δεν χρειάζεται να αποσυνδεθούμε ή να μη δεχόμαστε κλήσεις και μηνύματα, μπορεί κάτι να επείγει. Ας αφήσουμε όμως το ρημάδι για 10 λεπτά να μασήσουμε και να δούμε, ουσιαστικά, τους γύρω μας.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.