Android apps: TuneIn

Η μουσική αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μας και για τους περισσότερους είναι ένα μονοπάτι πού οδηγεί μακριά από το stress της καθημερινότητας, μπορεί να μας ταξιδέψει, να μας χαλαρώσει, να μας ενθουσιάσει. Και φυσικά, όλοι θέλουμε να έχουμε την αγαπημένη μας μουσική μαζί μας, όπου κι αν πάμε, διαθέσιμη με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Τα φορητά music players έχουν γίνει πολύ προσιτά εδώ και χρόνια, όπως και τα smartphones με δυνατότητες αναπαραγωγής μουσικής, έτσι σχεδόν όλοι χρήστες έχουν μια αντίστοιχη συσκευή. Για όσους πάλι, προτιμούν το ραδιόφωνο, επιλογές υπάρχουν πλείστες, όμως δεν αρκεί μόνο το hardware για να έχουμε μια ευχάριστη εμπειρία λήψης και ακρόασης...πρέπει να βοηθάει και η εφαρμογή. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, ένα εξαιρετικό radio app για την Android πλατφόρμα, το TuneIn!

 

Πρόκειται για μια εφαρμογή με κύριο σκοπό της την αναζήτηση ραδιοφωνικών σταθμών και την αναπαραγωγή του σήματός τους, όχι όμως μέσω ραδιοκυμάτων αλλά κάνοντας online streaming. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζονται συνδεδεμένα ακουστικά για να λειτουργούν ως κεραία, η συσκευή κάνει λήψη μέσω Internet, με όλα τα θετικά και αρνητικά πού κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Το interface είναι πολύ απλό, με μεγάλους, ευανάγνωστους χαρακτήρες και εικονίδια, ενώ στο κεντρικό μενού βρίσκουμε τα tabs “My Presets” και “Browse”: Μέσω του πρώτου μπορείτε να δείτε σταθμούς πού έχετε αποθηκεύσει παλαιότερα στις προτιμήσεις σας, αλλά και συγκεκριμένα τραγούδια, ενώ το δεύτερο tab ανοίγει ένα μεγάλο υπο-μενού, όπου μπορείτε να βρείτε διάφορους σταθμούς από όλο τον κόσμο, ανάλογα με την κατηγορία τους, την χώρα/γλώσσα τους ή την δημοφιλία τους. Επιλέξετε όποιον θέλετε και η αναπαραγωγή ξεκινά αμέσως!

Όντας συντονισμένοι σε κάποιον σταθμό, μπορείτε να τον αποθηκεύσετε στα Presets, να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας σε Facebook/Twitter ή μέσω e-mail, αλλά και να συμμετέχετε live στον διάλογο για αυτόν μέσω Twitter! Αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα ορισμού ενός σταθμού σαν alarm για να σας ξυπνά το πρωί, αλλά και του sleep timer για να κλείνει αυτόματα έαν σας πάρει ο ύπνος ενώ ακούτε μουσική. Η “Pro” έκδοση του TuneIn σας επιτρέπει να κάνετε και ηχογράφηση του live streaming, όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα στην δωρεάν έκδοση όμως.

Για το τέλος αφήσαμε ίσως το πιό ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του TuneIn, πού δεν είναι άλλο από την ενσωμάτωση του SoundHound στην εφαρμογή. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το SoundHound είναι το προεπιλεγμένο Android app για την αναζήτηση τραγουδιών (σε στυλ Shazam) και μάλιστα τα καταφέρνει περίφημα. Με χρήση του αντίστοιχου εικονιδίου, λοιπόν, την ώρα πού ακούτε κάποιο σταθμό, αυτόματα το SoundHound εκτελείται και αναζητά το τραγούδι πού παίζει, χωρίς να επηρεάζει την αναπαραγωγή και φυσικά χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικούς θορύβους, αφού δεν χρησιμοποιεί το μικρόφωνο της συσκευής για να «ακούσει». Τα αποτελέσματα έρχονται αναλυτικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, περιλαμβάνοντας τον τίτλο, το άλμπουμ, την αναζήτηση των στίχων του, τα tour dates του καλλιτέχνη, την αναζήτηση σχετικών videos στο YouTube και πολλά ακόμη!

To TuneIn για Android μπορείτε να κατεβάσετε μέσω του Google Play, ή να το χρησιμοποιήσετε και μέσω του PC σας, απλά επισκεφθείτε το http://tunein.com

To review έγινε με το Sony Xperia Mini Pro, ευγενική προσφορά της Sony Mobilehttp://www.sony.gr & http://www.sonymobile.com

 

Πρόκειται για μια εφαρμογή με κύριο σκοπό της την αναζήτηση

Σχολιάστε >
24 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.