Το μυστικό εργαστήριο της Google

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα προϊόντα του μέλλοντος που οι μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου αναπτύσσουν, αφιερώνοντας σε αυτή τη διαδικασία αρκετό χρόνο και χρήμα με σκοπό να βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις της αγοράς. Έτσι και η Google δεν μπορούσε να λείπει από αυτές τις εταιρείες, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι New York Times, φαίνεται πως διατηρεί ένα -άγνωστο μέχρι σήμερα- τμήμα που ασχολείται με αυτά τα θέματα.

Το εργαστήριο όπου γίνονται αυτές οι δοκιμές βρίσκεται στην περιοχή Bay Area στο San Fransisco και οι περισσότεροι υπάλληλοι της εταιρείας δεν γνωρίζουν καν ότι αυτό υπάρχει. Σύμφωνα με έναν μηχανικό της Google που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, το μυστικό αυτό εργαστήριο λειτουργεί σε 2 κτήρια, ένα που ασχολείται με τα logistics και ένα με την ρομποτική. Φανταστείτε λοιπόν ένα μέρος όπου για παράδειγμα το ψυγείο σας αντιλαμβάνεται πότε τελειώνουν κάποια προϊόντα και πραγματοποιεί μέσω Internet παραγγελίες για την αναπλήρωση τους ή όπου ένας ανελκυστήρας θα σας μεταφέρει στο διάστημα.

Ναι, καλά ακούσατε. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα 100 projects που λαμβάνουν χώρα στο εργαστήριο αυτό. Τα περισσότερα βέβαια είναι ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια, και αρκετά από αυτά μακριά από την πραγματικότητα, όμως κάποιες πηγές αναφέρουν πως ένα από αυτά τα projects θα πάρει σάρκα και οστά μέχρι το τέλος του 2011.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στο εργαστήριο προέρχονται, πέρα από την Google, από την Microsoft, τη Nokia, το Stanford, το M.I.T., το Carnegie Mellon και το New York University. Ο Sergey Brin και ο Larry Page ιδιαίτερα είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα projects που αναπτύσσονται εκεί, έχοντας μάλιστα βρει αρκετές νέες ιδέες. Επικεφαλής του εργαστηρίου φαίνεται να είναι ο Sebastian Thrun του Stanford, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου που κινείται χωρίς καμία παρέμβαση από τον άνθρωπο.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.