«Έσπασε» κιόλας το iOS 5;

Tο iOS 5 μόλις προχθές ανακοινώθηκε επισήμως από την Apple και ήδη προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, κυρίως λόγω του «πολέμου» πού φαίνεται να έχει ξεκινήσει η Apple απέναντι στην υπόλοιπη αγορά, δημιουργώντας τις δικές της εκδόσεις δημοφιλών υπηρεσιών, βασιζόμενη σε ήδη υπάρχουσες ιδέες. Διαβάστε το σχετικό Note του Δημήτρη εδώ και θα πάρετε μία ιδέα περί του τίνος πρόκειται. Αυτά όμως δεν έχουν σημασία, καθώς η μάχη με τους hackers για το jailbreak του λειτουργικού συστήματος μόλις ξεκίνησε.

Το iOS 5 θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, όμως απ’ότι φαίνεται η iPhone Dev Team δεν έχει χάσει καθόλου χρόνο και ήδη το επόμενο λειτουργικό της Apple είναι jailbroken! Το μέλος της ομάδας hackers, ονόματι MuscleNerd, δημοσίευσε στο Twitter του screenshots στις οποίες εμφανίζεται το iSSH app εγκατεστημένο μέσω Cydia στο 4ης γενιάς iPod Touch του. Αυτό επετεύχθη μέσω του limera1n tool, σύμφωνα με τον ίδιο, όμως μέχρι στιγμής ένας σημαντικός περιορισμός απαιτεί τη συσκευή να είναι tethered με τον υπολογιστή σε κάθε reboot για να λειτουργήσει το hack. Παρ’όλα αυτά, είναι θέμα χρόνου το jailbreak να τελειοποιηθεί και να είναι 100% έτοιμο για την κυκλοφορία του iOS 5, κάτι πού δείχνει ότι η Apple πλέον δύσκολα μπορεί να νικήσει αυτό τον πόλεμο με την Dev Team.

Η iPhone Dev Team έχει εμπλακεί σε όλα τα jailbreaks για τις συσκευές της Apple τα τελευταία χρόνια, αρκετά επιτυχημένα μάλιστα αφού δεν είναι λίγοι οι χρήστες πού χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της για να ξεκλειδώσουν το iPhone, iPad ή iPod τους, προκειμένου να δέχεται 3rd party apps πού δεν εγκρίνει η Apple. Σε ένα βαθμό αυτό λειτουργεί θετικά για την εταιρεία καθώς καθιστά πιό δημοφιλείς τις συσκευές αυτές, χάρη στις δυνατότητές τους, όμως από την άλλη η Apple δεν επιθυμεί επ’ουδενί ο χρήστης να έχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων με το λειτουργικό της και να το χρησιμοποιεί με τρόπους πού αυτή δεν εγκρίνει. Το ότι το iOS 5 έσπασε τόσο σύντομα σημαίνει πως πιθανότατα η Apple θα βρεί τρόπο να παρακάμψει το jailbreak με κάποιο update μέχρι την κυκλοφορία, δύσκολα όμως αυτό θα εμποδίσει ένα νέο jailbreak σε αυτό τον φαύλο κύκλο μεταξύ των δύο πλευρών. Υπενθυμίζουμε πως το iOS 5 βρίσκεται σε beta φάση και θα διαθέτει πάνω από 200 νέα χαρακτηριστικά πού θα το κάνουν αρκετά πιό λειτουργικό από τον προκάτοχό του. More to come…

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.