Η Apple θέλει να κατασκευάσει ένα τεράστιο "διαστημικό" campus

Θα συζητάμε σίγουρα για αρκετά καιρό τα όσα ανακοινώθηκαν στο WWDC, όμως εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα σχέδια της Apple για την κατασκευή του νέου της campus, τα οποία παρουσίασε ο Steve Jobs στο Δημοτικό Συμβούλιο του Cupertino. Ξεκίνησε την παρουσίαση του, λέγοντας, πως οι σημερινές εγκαταστάσεις της εταιρείας, που υποστηρίζουν 2800 εργαζόμενους, απλά... δεν την χωράει, αφού όσο γιγαντώνεται επιχειρηματικά, άλλο τόσο γιγαντώνεται και το εργατικό δυναμικό της, που μετρά ήδη 6700 άτομα.

Σε μια τεράστια έκταση, που έχει αγοράσει η εταιρεία, μια ομάδα από τους καλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου, πρόκειται να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο campus, τεσσάρων ορόφων, που θα μπορεί να στεγάσει 12000 εργαζόμενους. Βγαλμένος από το μέλλον, θα είναι ο σχεδιασμός του κτιρίου, που θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από κοίλο γυαλί, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Jobs δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο επίπεδη επιφάνεια γυαλιού.

Επίσης σημαντικά είναι όμως και τα πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά του: Το κτήριο θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο και άλλες οικονομικές και φιλικές στο περιβάλλον πηγές ενέργειας, που θα παράγει το ίδιο, και θα στηρίζεται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής μόνο για back up. Θα διαθέτει μεγάλο αμφιθέατρο και καφετέρια, που θα χωράει 3000 άτομα, θα μειωθούν σημαντικά οι επίγειες θέσεις στάθμευσης, με ένα υπόγειο πάρκινγκ τεσσάρων επιπέδων, ενώ η περιοχή γύρω από το κτήριο θα γεμίσει πράσινο. Την ίδια στιγμή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα 20 φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία για την μετακίνηση των εργαζομένων της.

Η Apple οραματίζεται το κτήριο της να είναι υπόδειγμα εγκαταστάσεων γραφείου και να μεταφερθεί εκεί ως το 2015, όταν οι εργαζόμενοι της θα έχουν φτάσει συνολικά του 13000. Φαίνεται πως βρίσκεται αρκετά κοντά στο να πάρει την άδεια για να πραγματοποιήσει τα σχέδια της. Τα μέλη του συμβουλίου πείστηκαν από την παρουσίαση του Steve Jobs (παλιά του τέχνη, άλλωστε...) και ενθουσιασμένοι του ζητούσαν δωρεάν WiFi, iPads και ένα App Store στο Cupertino. Εκείνος απλά τους απάντησε, πως η Apple θα φέρει πολλά περισσότερα στην περιοχή, από απλό WiFi.

Δείτε φωτογραφίες από τα σχέδια της Apple για το νέο της campus.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.