Crunch.fm - θα το αγαπήσεις (αν σου αρέσει η μουσική και το Twitter)

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να μοιραστείς ένα τραγούδι μέσα από το Twitter ξέχνα το YouTube και πήγαινε κατευθείαν στο Crunch.fm . Αυτή η -made in Greece- startup θέλει να διευκολύνει τον τρόπο με τον οποίο αναζητούν και μοιράζονται τραγούδια οι χρήστες του γνωστού social network. Το Crunch.fm μετράει μόλις λίγες εβδομάδες ζωής καθώς βγήκε στον αέρα μόλις στις 5 Μαϊου, ενώ -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχει δεχθεί κάποια επένδυση, ούτε καν σε seed επίπεδο.

Ρωτώντας τον Κωνσταντίνο Λάμπρου (Founder, Crunch.fm) για το πως ξεκίνησε η ιδέα, μου απάντησε:

Η βασική ιδέα για twitter app ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με το πρώτο τότε app: twitshoot.com (twitpic-like), το οποίο λανσάραμε τον Οκτώβρη του 2010. Το crunch.fm εξυπηρετεί μια ανάγκη. Το μοίρασμα μουσικής-ακουσμάτων κάποιου χρήστη με τους followers του, πολύ γρήγορα. Σαν ιδέα είναι βασισμένη στο γνωστό hashtag #nowplaying. "Σε μένα παίζει αυτό, άκουσέ το και εσυ..!".

Το Crunch.fm δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ψάξει μέσα από την web εφαρμογή του το τραγούδι που θέλει να μοιραστεί στο Twitter, να το επιλέξει και στη συνέχεια να προχωρήσει στο ανάλογο Tweet δίνοντας link για το Crunch.fm Player στο οποίο οι followers του θα μπορέσουν να ακούσουν το κομμάτι. Αν και το startup βρίσκεται σε εξαιρετικά αρχικό στάδιο όπως είπαμε, το μελλοντικό revenue plan του προϊόντος θα μπορούσε -κατά τον Κωνσταντίνο- να κινηθεί γύρω από τα premium accounts και τα iTunes/Amazon affiliate links, μέσα από τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει ολόκληρο το κομμάτι και να το προσθέσει στη μουσική του συλλογή.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.