Το Texnitesonline σήκωσε seed funding από τον Spitogatos.gr

Μάλιστα, τέτοιες εξελίξεις δεν βλέπουμε κάθε μέρα στη χώρα μας. Το Texnitesonline.gr, ένα -σχετικά- νέο startup προσφοράς και ζήτησης εργασιών κάθε είδους και μεγέθους γύρω από το ακίνητο και την οικοδομή δέχθηκε επένδυση seed level από τον Spitogatos.gr. Όπως πιθανώς θυμάσαι, πριν περίπου ενάμιση χρόνο -τον Νοέμβριο του 2009- ο Spitogatos ανακοίνωσε επένδυση ύψους 750.000 Ευρώ που εξασφάλισε από την Oxygen Capigal. Σε επικοινωνία που είχα τη προηγούμενη εβδομάδα με τον Δημήτρη Μελαχροινό, CEO του Spitogatos, μου εξήγησε το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο έγινε η κίνηση.

Συγκεκριμένα, πέρα από το οικονομικό κομμάτι για το οποίο δεν έχω κάτι περισσότερο, ο Δημήτρης υποστήριξε πως ο Spitogatos θα βοηθάει παράλληλα στους τομείς της υποδομής αλλά και της διαφήμισης το Texnitesonline ενώ θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους και σε μελλοντικά, κοινά ή μη, projects.

Επιπλέον η επένδυση δεν έχει τη μορφή εξαγοράς, το Texnitesonline παραμένει ανεξάρτητο με το Spitogatos να εισέρχεται στη μετοχική σύνθεση ως "στρατηγικός επενδυτής", όρος ο οποίος ενισχύει την άποψη μου πως εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καθαρό product investment. Ένα από τα πρώτα σημεία στα οποία θα δώσει πλέον έμφαση η startup (σ.σ. το Texnitesonline) είναι το redesign του προϊόντος, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες. Κλείνοντας, ο Δημήτρης εξήγησε πως η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει αυστηρά ad hoc χαρακτήρα αλλά εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική που θέλει να κάνει ο Spitogatos με startups τα οποία άπτονται του ευρύτερου αντικειμένου του. Υπόσχομαι να επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες για αυτό σύντομα.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Texnitesonline σήκωσε seed funding από τον Spitogatos.gr”

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Επιτέλους, αρχίζουμε και θυμίζουμε Ευρώπη.

    Πολύ καλή κίνηση αλλά και πολύ αξιόλογη η δουλειά που έχει γίνει από το Texnitesonline.gr