O Spitogatos σηκώνει €750.000 από την Oxygen Capital

cat

Όπως μάθαμε πριν λίγη ώρα, η γνωστή ελληνική σελίδα αγγελιών ακινήτων Spitogatos.gr εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους €750.000 από την Oxygen Capital. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η πρώτη σε webstartup από της Oxygen Capital, η οποία διαθέτει συνολικά κεφάλια ύψους €30εκ. προς επένδυση "σε δυναμικές και εξωστρεφείς μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις".

Όπως αναφέρει το Δ.Τ. της ανακοίνωσης (webastartup χρησιμοποιεί Δ.Τ. για να ανακοινώσει επένδυση...) η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποτελεί τη πρώτη είσοδο θεσμικού επενδυτή στο χώρο του internet στην Ελλάδα. Δεν ξέρω κατά πόσο το τελευταίο ισχυει πλήρως αλλά σίγουρα είναι θετικό που μια ελληνική επενδυτική αποφασίζει να χρηματοδοτήσει ελληνικά webstartup. Στη παρούσα φάση πάντως ο Spitogatos δείχνει να είναι καθαρά αφοσιωμένος κυρίως στην ελληνική αγορά, αν και υπάρχει διαθέσιμη μια αγγλική έκδοση της σελίδας στο domain Homegreekhome.com, η οποία προσφέρει πληροφορίες για ακίνητα στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Φαντάζομαι πως οι πρώτες αλλαγές που θα δούμε στο νέο Spitogato θα έχουν να κάνουν με το layout της σελίδας το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα σύγχρονο αυτή τη στιγμή (χρηστικό ναι, σύγχρονο όχι..). Ας τους ευχηθούμε όλοι μαζί πάντως καλή επιτυχία και συγχαρητήρια για την επένδυση που κατάφεραν να πάρουν.. δίνουν σίγουρα αρκετό κουράγιο σε πολύ κόσμο ο οποίος βρίσκεται σε παρόμοια θέση στη χώρα μας.

Update 1: Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σχετικά με την επένδυση με ενημέρωσαν ότι το ποσοστό στο οποίο έκλεισε το deal είναι μη ανακοινώσιμο μετά από επιθυμία της Oxygen Capital. Πάντως όπως φαίνεται μια πρώτη αρχική συμφωνία σχετικά με την επένδυση είχε επιτευχθεί από το καλοκαίρι, με το τελικό OK να δίδεται πριν λίγες ημέρες.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “O Spitogatos σηκώνει €750.000 από την Oxygen Capital”

  1. [...] Spitogatos: Raised 750kE. Source: Here (funding took place three years [...]

  2. […] ακινήτων. Είναι μάλιστα το πρώτο ελληνικό startup που άντλησε κεφάλαια από θεσμικό επενδυτή. Σήμερα ο Spitogatos.gr ανακοινώνει την εξαγορά του από την […]