Google's Go: όταν η C++ συναντά την Python

gogopher

H Google ανακοίνωσε μια νέα γλώσσα προγραμματισμού, που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο! Πρόκειται για την Go, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα σε ασφάλεια και απόδοση της C++ και την ταχύτητα της Python.  Και σαν κάθε γλώσσα προγραμματισμού, που σέβεται τον εαυτό της, έχει ήδη αποκτήσει και μασκότ, τον Gordon το... gopher (ένα είδος τρωκτικού).

H Google περιγράφει την Go ως εξής:

"Η Go προσπαθεί να συνδυάσει την ταχύτητα μιας δυναμικής γλώσσας, όπως η Python, με την ασφάλεια και την καλή απόδοση μιας compiled (σ.σ. μεταγλωττιζόμενης) γλώσσας, όπως η C ή η C++. Με τα πειράματα μας με την Go, η διαδικασίες προγραμματισμού φαίνονται ακαριαίες: η μεταγλώττιση γίνεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Και ο μεταγλωττισμένος κώδικας τρέχει με ταχύτητα κοντά σε εκείνη της C. Η Go σχεδιάστηκε για να σας επιτρέπει να είστε γρήγοροι.

Ελπίζουμε η Go να γίνει μια καλή γλώσσα για προγραμματισμό συστημάτων, με υποστήριξη για πολυεπεξεργασία και μια νέα θεώρηση του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά"

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε το Golang.org .

Και επειδή όλοι οι προγραμματιστές από την εκτύπωση της κλασσική φράσης "Hello World" στην οθόνη ξεκινήσαμε, ορίστε ο αντίστοιχος κώδικας σε Go:

package main

import fmt “fmt” // Package implementing formatted I/O.

func main() {
fmt.Printf(”Hello, world; or Καλημέρα κόσμε; or こんにちは 世界n”);
}

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.