Ποια είναι η κατάσταση των social networks; [Infographic]

Η ιστορία των social networks ξεκινάει λίγο περισσότερο από μια δεκαετία στο παρελθόν. Όλα αυτά τα χρόνια, πολλές εταιρείες έχασαν, ακόμα περισσότερες κέρδισαν, με το Facebook να είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής μέχρι σήμερα. Παρόλαυτα, οι έρευνες δείχνουν πως, ενώ μέχρι τότε είχαμε συνεχή αύξηση, τα τελευταία 2 χρόνια το ενδιαφέρον του κοινού για τα social networks έχει σταθεροποιηθεί. Το παρακάτω infographic προσπαθεί να αντικατοπτρίσει ποιοι είναι οι νικητές και ποιοι οι χαμένοι καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Παρόλο που όπως είπαμε το ενδιαφέρον δεν αυξάνεται όπως είχαμε συνηθίσει, αρκετά είναι τα social networks για τα οποία παρουσιάζονται μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, από την ηλικιακή άποψη του πληθυσμού, το Habbo περιλαμβάνει τους περισσότερους ανθρώπους έως 17 ετών, ενώ στο Plaxo υπάρχουν οι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 65 ετών. Ίσως κάποια από αυτά τα social networks που θα βρείτε παρακάτω να μην τα γνωρίζετε, μιας και δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα, αλλά δεν παύουν να συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Όσον αφορά τη μάχη των δύο φύλων, έχουμε ισοπαλία, αφού στο σύνολο των ανθρώπων που έχουν λογαριασμό σε κάποιο social network, το 51% είναι άνδρες και το 49% είναι γυναίκες. Από τα γνωστότερα social networks που περιλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες, είναι τα Invu, Bebo και MySpace. Από την άλλη μεριά, ο ανδρικός πληθυσμός φαίνεται να προτιμάει δίκτυα όπως τα Reddit και Digg. Με βάση τις οικονομικές απολαβές των χρηστών του, το LinkedIn φαίνεται να βγαίνει νικητής, με τα Plaxo και Yelp να ακολουθούν από κοντά. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω infographic.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.