Η HTC ανακοινώνει τη νέα της ναυαρχίδα, το HTC Sensation!

Εδώ και καιρό γνωρίζαμε για την ύπαρξη του HTC Pyramid, του νέου smartphone της HTC, με τα πιο πρόσφατα leaks του να έρχονται τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου. Σήμερα, σε ένα event που διοργάνωσε η ταϊβανέζικη εταιρεία, παρουσιάστηκε επίσημα το κινητό, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά με το όνομα HTC Sensation.

Ένα από τα λιγότερο κρυμμένα μυστικά της HTC, επιβεβαιώθηκε και επίσημα πια πριν από λίγες ώρες. Η επόμενη ναυαρχίδα, όπως ήδη αποκαλείται απο πολλούς, θα έρθει με οθόνη SLCD (Super LCD) 4,3'' και ανάλυση 540x960, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon στα 1,2 GHz και λειτουργικό Android Gingerbread, περιλαμβάνοντας το αγαπημένο μας Sense UI, το οποίο βρίσκεται πλέον στην 3η του έκδοση. Η οπίσθια camera του θα έχει ανάλυση 8 MP, η οποία θα υποστηρίζεται από 2 flash, και θα τραβάει video μέχρι 1080p με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ η εμπρόσθια camera είναι τεχνολογίας VGA. Το νέο smartphone θα περιλαμβάνει μνήμη RAM 768 MB, εσωτερική μνήμη 1 GB και μπορεί να δεχτεί κάρτα microSD των 8 GB.

Φυσικά έρχεται με όλα τα καλά που μας έχουν συνηθίσει τα smartphones τα τελευταία χρόνια, όπως εσωτερικό GPS, αισθητήρα απόστασης, γυροσκόπιο, ψηφιακή πυξίδα και αισθητήρα φωτός. Όσον αφορά την ταχύτητα του Internet, το HTC Sensation θα μπορεί να κατεβάζει με ταχύτητα μέχρι 14,4 Mbps. Πέρα από το BlueTooth 3.0, θα μπορείτε να το συνδέσετε και μέσω WiFi 802,11 b/g/n. Η μπαταρία των 1520 mAh υπόσχεται ομιλία μέχρι 495 λεπτά σε δίκτυα GSM. Το HTC Sensation αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από αλουμίνιο, με 2 πλαστικά κομμάτια στο πίσω μέρος να δίνουν αυτό το χαρακτηριστικό σχέδιο που το ξεχωρίζει. Τέλος, το βάρος των 148 γραμμαρίων το καθιστά μόλις 11 γραμμάρια πιο βαρύ από το iPhone 4.

Η οθόνη του θα περιλαμβάνει επιπλέον προστασία για να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι γρατζουνιές, που ίσως προκληθούν καθώς το αφήνετε πάνω σε κάποια σκληρή επιφάνεια. Όπως θα παρατηρήσετε και από το hands-on video που σας έχουμε επισυνάψει, ο Snapdragon επεξεργαστής του κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, χωρίς να παρατηρείται η παραμικρή καθυστέρηση.

Η αναλογία 16:9 που χρησιμοποιείται, βελτιώνει την αίσθηση που αποκομίζετε καθώς βλέπετε ταινίες. Συνδυάζοντας το τελευταίο με μία λίστα 600 και πλέον ταινιών που είναι διαθέσιμες για κατέβασμα από την υπηρεσία Watch της εταιρείας (η οποία θα περιλαμβάνεται και στο HTC Flyer), το HTC Sensation μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί και για προβολή ταινιών on-the-go. Το μόνο αρνητικό βέβαια είναι πως, τα δικαιώματα που αποκτά κάποιος κατεβάζοντας μια ταινία από το Watch, δεν του επιτρέπουν την προβολή των ταινιών σε κάποια μεγαλύτερη οθόνη μέσω HDMI ή DLNA.

Το Sense UI είναι και πάλι εδώ, στοχεύοντας να κάνει πιο ευχάριστη τη χρήση του νέου κινητού της HTC. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε widgets για τον καιρό, τα social networks και για πολλές ακόμα πληροφορίες στις οποίες θα θέλατε να έχετε εύκολη πρόσβαση. Πολλά από τα widgets που είναι διαθέσιμα πιάνουν σχεδόν όλο το μέρος της οθόνης, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να τα ανοίξετε ενώ το κινητό είναι ακόμα κλειδωμένο, κάτι που θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στην καθημερινή του χρήση. Η ίδια η HTC χαρακτηρισίζει το κινητό ως "smart" λόγω της τελευταίας βελτίωσης που βλέπουμε στο Sense UI.

Το HTC Sensation θα κυκλοφορήσει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες από τη Vodafone στα μέσα Μαΐου, ελπίζοντας πως η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε αυτές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα hands-on video από το Engadget, το επίσημο video-promo της HTC, καθώς και μερικές ακόμα φωτογραφίες. Στα σχόλια που ακολουθούν μετά τα video και τις εικόνες, μπορείτε να μας γράψετε ποια είναι η πρώτη γνώμη σας για τη νέα ναυαρχίδα της HTC που περιμέναμε τόσο καιρό.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.