IBM Smart Traveller, για πιο γρήγορες μετακινήσεις

IBM Smart Traveller Screenshot

Το IBM Smart Traveller είναι μία νέα πλατφόρμα που δοκιμάζει η IBM σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Berkeley και θα προτείνει στους οδηγούς την ταχύτερη διαδρομή λαμβάνοντας υπόψιν της, εκτός από την χιλιομετρική απόσταση, και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα υπάρχει στον δρόμο κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Ο server της IBM συλλέγει δεδομένα από διάφορα σημεία όπως διόδια, κεντρικές οδικές αρτηρίες και κόμβους. Αυτά, τα συνδυάζει με τα δεδομένα που προέρχονται από τους χρήστες του συστήματος και τα κινητά τους τηλέφωνα για να προβλέψει τους δρόμους που θα υπάρχει κίνηση.

Ακόμα, αφού ανακαλύψει κάποια patterns για τον κάθε χρήστη, όπως την καθημερινή του μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο, θα τον ενημερώνει με email ή με SMS για την κίνηση που μπορεί να συναντήσει και τις εναλλακτικές διαδρομές. Μέσω της εφαρμογής, θα μπορεί κανείς να δει τις προβλέψεις που έχουν γίνει για τις επόμενες μετακινήσεις του και άλλες πιθανές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει.

Το IBM Smart Traveller προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά μόνο στην California και δεν έχει γίνει γνωστό αν θα διατεθεί και σε άλλα μέρη της Αμερικής ή της Ευρώπης. Η Tom Tom πάντως, ήδη ετοιμάζει το δικό της παρόμοιο σύστημα σε συνεργασία με την Vodafone (αν δεν με απατά η μνήμη μου). Πρόκειται για μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά που σίγουρα θα μας προσφέρει μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εφαρμογές στα επόμενα χρόνια.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το -υπό δοκιμή- σύστημα της IBM και του Berkeley, μπορείτε να δείτε το video που ακολουθεί..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.