Οθόνη με λειτουργία e-Ink και LCD σε πατέντα της Apple

Ένα από τα πιο συνηθισμένα επιχειρήματα όσων προτιμούν για ανάγνωση βιβλίων το Kindle έναντι του iPad, είναι η οθόνη e-Ink που περιλαμβάνει το πρώτο, έναντι της LCD του tablet της Apple. Αυτό το επιχείρημα ίσως να μην το ακούμε στο μέλλον, μιας και η Apple φέρεται να έχει κατοχυρώσει πατέντα για μια υβριδική οθόνη, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει και ως LCD και ως e-Ink.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το e-Ink είναι μια τεχνολογία που επιτυγχάνει την προβολή κειμένου στην οθόνη, με τρόπο που το κάνει να φαίνεται σαν χαρτί. Το πλεονέκτημα τέτοιων οθονών είναι πως δεν χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό και επιτρέπουν εύκολα το διάβασμα κάτω από τον ήλιο, χωρίς να έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το θόλωμα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε οθόνες τύπου LCD. Το μειονέκτημα είναι πως πέφτει η ποιότητα της εικόνας, κάτι που δεν διευκολύνει την προβολή multimedia περιεχομένου.

Βλέποντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια τέτοια οθόνη, η Apple αποφάσισε να δοκιμάσει το συνδυασμό και των δύο τύπων, παίρνοντας έτσι τα πλεονεκτήματα της κάθε μίας. Το AppleInsider ανακάλυψε μία κατοχύρωση πατέντας από την Apple το 2009 στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ, την οποία η εταιρεία ονομάζει "Systems and Methods for Switching Between an Electronic Paper Display and a Video Display".

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια οθόνη η οποία μπορεί να αλλάζει λειτουργία μεταξύ e-Ink και LCD. Η σκέψη της Apple είναι να τοποθετήσει ένα φύλλο-οθόνη e-Ink πάνω από την LCD. Η πάνω οθόνη θα επιτρέπει τον χρήστη να δει μέσα από αυτήν, χωρίς έτσι να επηρεάζεται η λειτουργία της LCD. Σε περίπτωση που η Apple καταφέρει να βγάλει στην παραγωγή μια τέτοια οθόνη, θα προσθέσει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στο iPad απέναντι στους αντιπάλους του.

Από το 2009, που κατοχυρώθηκε, έως και σήμερα, δεν έχει εμφανιστεί κάτι τέτοιο στην αγορά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε στο να δούμε μια τέτοια υβριδική οθόνη στο κοντινό μέλλον. Παρακάτω μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή που θα έχει η οθόνη που έχει κατοχυρώσει η Apple.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.