Η Google εγκαινιάζει το YouTube Live

Είναι γνωστό πως η Google εδώ και καιρό ψάχνει τρόπους να μπει ανάμεσα στους μεγάλους τηλεοπτικούς ομίλους και στις υπηρεσίες live-streaming, επεκτείνοντας έτσι την διείσδυση της και σε αυτές τις αγορές. Στην προσπάθεια της αυτή, εγκαινίασε το YouTube Live, μια υπηρεσία του YouTube που σκοπό έχει να παρέχει live-streaming περιεχόμενο.

Σας είχαμε ενημερώσει στο παρελθόν για τις συζητήσεις που είχε η Google με το NBA για την ζωντανή κάλυψη των αγώνων του πρωταθλήματος. Ήδη η Google έχει δοκιμάσει live-streaming υπηρεσίες στα προηγούμενα χρόνια, όπως δύο συναυλίες των U2 και των Arcade Fire ενώ, ακόμα πιο πρόσφατα, μέσα στο 2011 άρχισε την προβολή του πρωταθλήματος cricket της Ινδίας. Βλέποντας την επιτυχία που είχαν αυτά τα events, η Google προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας τις τελευταίες μέρες διαθέσιμη για το κοινό την υπηρεσία YouTube Live.

Το interface είναι απλό, με τα σχόλια να εμφανίζονται στα δεξιά του video, ως ένα stream που ανανεώνεται συνεχώς. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο iCal, στο Google Calendar ή στο Microsoft Outloook κάποιο από τα επερχόμενα events, για να μην ξεχάσουν όποιο τους ενδιαφέρει. Δεν υπάρχει κάποιο όριο σχετικά με το χρόνο του streaming και, ίσως το πιο σημαντικό, η εικόνα μπορεί να προβληθεί σε HD (720p).

Προσωρινά, τα events που θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε θα προβάλλονται μόνο από στενούς συνεργάτες της Google, μιας και φήμες αναφέρουν πως η υπηρεσία είχε αρκετά bugs στην δοκιμαστική της έκδοση. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του έτους να δούμε περισσότερα events και από άλλους συνεργάτες. Το μόνο πρόβλημα που παραμένει για την Google, είναι το ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για να αποκτήσει τα δικαιώματα μεγάλων αθλητικών (ή και όχι) events. Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι, πως με 2 δις views των videos κάθε μέρα, η Google έχει το κοινό για να υποστηρίξει και να έχει κέρδος από μια τέτοια ιστορία.

Ίσως αυτό να είναι το μέλλον της τηλεόρασης, ίσως να συνυπάρχουν ταυτόχρονα και το Live Streaming και η τηλεόραση. Δύσκολα όμως θα επικρατήσει μόνο η τηλεόραση. Πως βλέπετε μια τέτοια δυνατότητα για παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, concerts και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το YouTube Live; Προς το παρόν, μπορείτε να δείτε τα -λιγοστά- live streams που υπάρχουν, από εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.