Τι πρέπει να κάνετε για να εμφανίζεστε πιο ψηλά στις αναζητήσεις του Google?

Google PageRank Infographic Header

Αφού κάποιος δημιουργήσει το site του και το εμπλουτίσει με κάποιο αρχικό περιεχόμενο, αρχίζει να αναρωτιέται γιατί δεν έχει τόσους πολλούς επισκέπτες που να προέρχονται από τις μηχανές αναζήτησης και, κυρίως, από το Google. Κάνοντας μία μικρή έρευνα ανακαλύπτει το Google PageRank, τον αλγόριθμο που ορίζει με ποια σειρά θα εμφανίζονται τα sites στις διάφορες αναζητήσεις. Το PageRank βασίζεται κατά πολύ στα διάφορα links προς το site και στην ποιότητα τους.

Το Infographic που ακολουθεί, θα σας δώσει μία ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε ώστε να εμφανίζεται το site σας πιο ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Εξάλλου, το να προσπαθείς να αυξήσεις το PageRank σου, είναι σαν να προσπαθείς να γίνει το πιο δημοφιλές παιδί στο σχολείο..

[click στην εικόνα για full ανάλυση]

Google PageRank Infographic

[via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Τι πρέπει να κάνετε για να εμφανίζεστε πιο ψηλά στις αναζητήσεις του Google?”

  1. Ο/Η greekbox λέει:

    Το πρόβλημα δεν είναι η κατανόηση, αλλά η εφαρμογή.
    Αυτό που δεν αναφέρει κανένας είναι ότι πρέπει να γίνεται καθημερινή μάχη, όχι απλά για να φτάσεις σε ένα καλό pagerank, αλλά και να το διατηρήσεις.

  2. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Πιστεύω ότι "The content is king". Δηλαδή, όσο ποιοτικότερο, περισσότερο και original content έχεις, τόσο πιο εύκολο είναι να εμφανίζεσαι ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Τα incoming links αυξάνονται τόσο από sites με παρόμοιο content, όσο και από τρίτα sites. Επίσης, συμφωνώ μαζί σου ότι χρειάζεται να διατηρήσεις το υψηλό επίπεδο για να κρατήσεις το Google PageRank σου σταθερό. :)

  3. Ο/Η greekbox λέει:

    Μη ξεχνάμε ότι πρέπει να βρεις και sites που να επιτρέπουν DoFollow αλλιώς ότι link και να ποστάρεις είναι σχεδόν ανούσιο.

    Είναι εύκολο να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις αλλά με τους spammers που έχουν εκμεταλλευτεί τόσο πολύ το πολύ το θέμα του backlinking είναι πλέον τα πράγματα πολύ δύσκολα.

  4. Ο/Η princeimu λέει:

    Thank you for this wonderful post. I have been trying so hard for my blog http://www.imraan.in to bring it in good search results. Your post helped me a lot.

    Thank you.