Το YouTube συζητάει την πιθανότητα αγοράς των δικαιωμάτων για προβολή του NBA

Μπορεί η Google να δώσει περισσότερα χρήματα από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα που δίνουν εκατομμύρια κάθε χρόνο, για να προβάλλουν αυτά τα πρωταθλήματα; Σύμφωνα με τις φήμες... ναι! Το YouTube βρίσκεται σε συνομιλίες με το NBA και το NHL για την πιθανότητα προβολής των αγώνων τους, ζωντανά από το Internet.

Την προηγούμενη χρονιά το YouTube άρχισε να προβάλλει αγώνες από το ινδικό πρωτάθλημα cricket, με μία κίνηση που έφερε σημαντικό αριθμό επισκέψεων στην ιστοσελίδα. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν για 10 εκατομμύρια επισκέψεις, αυτές έφτασαν τα 55 εκατομμύρια, με θεατές από 250 διαφορετικές χώρες. Μετά από αυτήν την επιτυχία, η Google διαπίστωσε πως μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube φέρνοντας ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως το NBA.

Η Disney και η TNT έχουν ακόμα 4 χρόνια στο 8ετές συμβόλαιο που είχαν συνάψει για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, διατηρώντας τα δικαιώματα προβολής του μέχρι τη season 2015-2016. Αν κάποιος μπορεί να "χτυπήσει" εύκολα τα ποσά που προσφέρουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, αυτός είναι η Google και αυτό σκοπεύει να κάνει μόλις αρχίσει η περίοδος προσφορών.

Ο Gautam Anand της Google, είπε πρόσφατα πως η εταιρεία σχεδιάζει να δείχνει περισσότερους αγώνες ζωντανά, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα τα NBA και NHL. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, το YouTube προσπαθεί πέρα από αυτά τα δύο πρωταθλήματα, να κλείσει συμφωνίες και με κάποια άλλα, με κάποια από αυτά ίσως να αφορούν και ποδοσφαιρικούς αγώνες από ευρωπαϊκές χώρες.

Με μια τέτοια συμφωνία, κρίνοντας και από το χρόνο που θα περνάει κανείς στο YouTube, τα έσοδα από τις διαφημίσεις θα φέρουν πολλά χαμόγελα στους ανθρώπους της εταιρείας, και όχι μόνο. Τα ίδια χαμόγελα θα έχουν πολλοί ακόμη φίλοι του αθλήματος, που θα τους ενδιέφερε η ιδέα να το παρακολουθούν με μεγάλη ευκολία μέσω του Internet. Εσείς πως κρίνετε την κίνηση την Google; Θα την επιλέγατε για να παρακολουθείτε αγώνες του NBA και... ποιος ξέρει... στο μέλλον ίσως και ποδοσφαιρικούς αγώνες;

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.