Γιατί οι ιστοσελίδες είναι αργές και τι αποτέλεσμα έχει αυτό; [Infographic]

Ο χαμηλός χρόνος που χρειάζεται για το άνοιγμα μιας ιστοσελίδας, είναι για τους χρήστες του Internet κάτι που πολλές φορές το θεωρούμε αυτονόητο, κάτι που επιβάλλεται να έχει η ιστοσελίδα που θέλουμε να επισκεφτούμε, διαφορετικά θα δυσανασχετήσουμε. Όπως βλέπουμε στο παρακάτω infographic, στον κόσμο του Internet, ακόμα και 1 millisecond μπορεί κάνει τη διαφορά.

Τα γεγονότα, που απεικονίζονται στην παρακάτω εικόνα, είναι ενδιαφέροντα όμως, ένα είναι αυτό που μας τράβηξε την προσοχή. Φανταστείτε ένα site που έχει 1 δευτερόλεπτο καθυστέρηση στο άνοιγμα του. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτό θα οδηγήσει σε 11% λιγότερα pageviews. Αν αυτό το site κερδίζει $100.000 τη μέρα, μία τέτοια καθυστέρηση θα του κοστίσει πωλήσεις $2.500.000 σε ένα χρόνο!

Από την άλλη πάλι, εμείς ως χρήστες, έχουμε λανθασμένη αντίληψη της καθυστέρησης που χρειάζεται ένα site κατά το άνοιγμα του, αφού πιστεύουμε πως αργεί κατά 16% περισσότερο. Μάλιστα, όταν συζητάμε με τους φίλους μας για αυτήν την καθυστέρηση, τείνουμε να την αυξήσουμε από 16% σε 35% περισσότερο, πράγμα που ρίχνει ακόμα περισσότερο αυτήν την ιστοσελιδα στα μάτια των φίλων σας.

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του mobile Internet υποστηρίζουν πως περιμένουν το site να φορτώσει με την ίδια ταχύτητα που φορτώνει και από το σταθερό PC τους. Επιπλέον, 60% από αυτούς δηλώνουν πως έχουν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα στον προηγούμενο χρόνο. Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω infographic.

(πατήστε στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση)

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.