Το "like" της Google είναι εδώ και λέγεται Google +1

Η Google πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες των υπηρεσιών της, το οποίο ονομάζει "+1" (plus οne). Με αυτή την αλλαγή, σας δίνεται η δυνατότητα να ψηφίζετε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Σκεφτείτε το σαν το retweet ή το like, αλλά από τη μεριά της Google.

Η υπηρεσία βασίζεται στα +1s των φίλων σας, των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνείτε συχνότερα. Εκεί είναι που βρίσκεται η ομορφιά του, αναφέρει η Google. Όταν κάνετε μια αναζήτηση, αν κάποιο από αυτά τα κοντινά πρόσωπα έχει προτείνει στο παρελθόν μία ιστοσελίδα σχετική με αυτό που ψάχνετε, τότε κάτω από το αντίστοιχο αποτέλεσμα θα εμφανίζεται το όνομα αυτού που το έχει ψηφίσει, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Η Google φέρνει ως παράδειγμα την οργάνωση ενός ταξιδιού. Σκεφτείτε πως ψάχνετε αεροπορικά εισητήρια για το εξωτερικό. Αν κάποιος φίλος ή γνωστός σας έχει ήδη δοκιμάσει μία υπηρεσία-ιστοσελίδα, θα εμφανίζετε ποια είναι αυτή που έχει προτείνει. Από την άλλη πάλι, σκεφτείτε να ψάχνετε για μία συνταγή μαγειρικής, ενώ πέφτετε πάνω στην πρόταση ενός φίλου σας που είναι πολύ καλός μάγειρας. Θα την προσέξετε περισσότερο, έτσι;

Με το "+1" η Google υποστηρίζει πως θα παίρνουμε τις σωστές προτάσεις (επειδή έρχονται από οικεία άτομα), στον σωστό χρόνο (όταν ταιριάζουν στην αναζήτηση σας), με τον σωστό τρόπο (στα αποτελέσματα αναζήτησης). Σίγουρα είναι μία αξιόλογη προσπάθεια από την Google για να δώσει ένα μεγαλύτερο τόνο social χαρακτηριστικών στις υπηρεσίες της. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα βέβαια, θα αρχίσουν να φαίνονται όταν αρχίσει να το χρησιμοποιεί περισσότερος κόσμος. Η Google κάνει σιγά σιγά διαθέσιμο το "+1" στην αγγλική έκδοση της πρώτα, και αργότερα θα ακολουθήσουν και οι εκδόσεις στις υπόλοιπες γλώσσες. Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν το "+1" από τώρα, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν το "Join this experiment", στο +1 Button, εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.