Το Facebook διαγράφει κάθε μέρα 20000 λογαριασμούς παιδιών

Facebook

Οι όροι χρήσης του Facebook είναι απολύτως ξεκάθαροι: απαγορεύεται να χρησιμοποιεί κάποιος το Facebook αν η ηλικία του δεν ξεπερνά τα 13 χρόνια. Πολλοί όμως έχουν αντίθετη άποψη και, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, προσπαθούν να γίνουν μέλη του μεγαλύτερου social network παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις από κάποιον για να βάλει ψεύτικη ημερομηνία. Το καλό είναι ότι το Facebook δεν περιορίζεται μόνο σε μία φόρμα αλλά ασχολείται εκτενέστερα με το συγκεκριμένο θέμα.

Στην περίπτωση που κάποιος έχει δώσει προσωπικά του στοιχεία και το Facebook καταλάβει ότι είναι κάτω από 13 ετών, τότε άμεσα διαγράφει όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει. Ακόμα, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει report ένα account για λόγους ηλικίας και τότε οι άνθρωποι του Facebook διερευνούν άμεσα την υπόθεση. Αποτέλεσμα των παραπάνω διαδικασιών είναι η διαγραφή 20.000 account καθημερινά, όπως δήλωσε ο Mozelle Thompson, chief privacy adviser του Facebook.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι η εταιρία του Mark Zuckerberg ήδη αναζητά κάποιον ειδικό σε θέματα ασφαλείας για να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου..

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Facebook διαγράφει κάθε μέρα 20000 λογαριασμούς παιδιών”

  1. Ο/Η ειρηνη λέει:

    θελω εναν κωδικο για να μπαινω στο facebook