Το Facebook θα εξαγοράσει τη Snaptu

Η Snaptu ανακοίνωσε στο blog της πως εξαγοράστηκε από το Facebook, με τις φήμες σχετικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι οποίες δεν έγιναν επίσημα γνωστές, να κάνουν λόγο για ένα ποσό κοντά στα $70 εκατ. Αυτή είναι η πρώτη εξαγορά εταιρείας που κάνει το Facebook εκτός των ΗΠΑ.

Η Snaptu είναι μια εταιρεία που δημιουργεί εφαρμογές για... όχι και τόσο έξυπνα smartphones. Στις αρχές του έτους υπήρχε συνεργασία μεταξύ αυτής και του Facebook, δημιουργώντας έτσι μία εφαρμογή για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Με αυτή την εφαρμογή, περισσότερες από 2.500 διαφορετικές συσκευές μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Facebook, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν μέσω της ιστοσελίδας. Έχοντας εμπειρία από την εφαρμογή του Snaptu για τα social networks, μπορώ να σας πω πως είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί για αυτή την κατηγορία κινητών τηλεφώνων.

Στο επίσημο site του, το Facebook αναφέρει πως υπάρχουν 200 εκατ. χρήστες που συνδέονται στην υπηρεσία μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, όμως δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Οι χρήστες αυτοί, χρησιμοποιούν το Facebook σχεδόν διπλάσιες φορές από όσες το χρησιμοποιούν όσοι συνδέονται μόνο μέσω του υπολογιστή τους. Αυτό από μόνο του έκανε το Snaptu αρκετά σημαντικό παράγοντα για να θελήσει το Facebook να πάρει τον έλεγχο του.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έλαβε χώρα στο προηγούμενο έτος, αυτά τα όχι και τόσο έξυπνα smartphones αποτελούν -ακόμα- το 75% της αγοράς κινητών τηλεφώνων. Μετά το φράγμα των 500 εκατ. χρηστών, το Facebook ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τον αριθμό του 1 δις. Έτσι, αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη κίνηση από το να μπει δυναμικά, δίνοντας επιπλέον πρόσβαση σε αυτό το 75% που δεν έχει κάποιο από τα πιο hi-end κινητά. Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρηστών, μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή του Snaptu ανοίγοντας τη σελίδα m.snaptu.com από το κινητό τους τηλέφωνο.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.