iPad 2 sold out και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά

Apple iPad 2 Facetime

Όποιος πει ότι δεν το περίμενε, σίγουρα λέει ψέμματα, ή ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν: το iPad 2 έκανε sold-out το πρώτο Σαββατοκύριακο των πωλήσεων του και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη παραλαβή των iPad. Ακόμα και στο online κατάστημα της Apple, ο αναμενόμενος χρόνος παράδοσης φτάνει τις 3 με 4 εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη έρευνα που έκανε ο αναλυτής Gene Munster για λογαριασμό της Piper Jaffray, πουλήθηκαν περίπου 400 με 500.000 iPad 2 μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεπερνώντας κατά πολύ τις πωλήσεις του πρώτου iPad που έφτασαν τις 300.000. Ακόμα, το 70% των αγοραστών του νέου tablet της Apple, δεν είχαν αγοράσει και το πρώτο μοντέλο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 51% των κατόχων έχει Mac υπολογιστή ενώ το 49% έχει Windows. Αυτό δείχνει ότι το iPad δεν απευθύνεται μόνο στους "Hardcore Apple Fans" αλλά σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το 24% των κατόχων του iPad 2 έχει και Amazon Kindle ενώ μόλις το 6% σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να ενημερώνεται. Το νούμερο αυτό δείχνει πολύ μικρό και αποδεικνύει ότι οι νέοι "iPad-ers" δεν γνωρίζουν ακόμα τις δυνατότητες του καινούριου τους gadget. Προσωπικά, σήμερα επέστρεψα το iPad πρώτης γενιάς που μας είχε δώσει το Πλαίσιο, και πιστεύω ότι η ανακάλυψη νέων θα είναι πλέον πιο δύσκολη καθώς δεν μπορώ να χρησιμοποιώ τις αγαπημένες μου εφαρμογές: το Zite, το Flipboard και το Newsmix..

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το δείγμα της έρευνας είναι πολύ μικρό καθώς μόλις 236 άτομα απάντησαν στις ερωτήσεις του Gene Munster και της ομάδας του..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.