Το Google Circles έρχεται για να τρομάξει το Facebook. Θα τα καταφέρει?

Google Logo

Η Google φαίνεται να λατρεύει τα Social Networks και κάνει ό,τι μπορεί για να μπει κι αυτή δυναμικά στον χώρο που κυριαρχούν το Facebook με το Twitter. Το Orkut είναι γνωστό αλλά έχει επιτύχει μόνο στην Βραζιλία και στην Ινδία. Το Buzz, παρά το.. buzz που δημιούργησε αρχικά, δεν κατάφερε να αντικαταστήσει το Twitter ή έστω να αποσπάσει ένα αξιοπρεπές μερίδιο της αγοράς. Και τώρα, ετοιμάζεται η τρίτη προσπάθεια του γίγαντα της αναζήτησης με τίτλο "Google Circles".

Η κύρια διαφορά του από το Facebook είναι ότι ο διαμοιρασμός φωτογραφιών, video και status updates θα γίνεται με τις πιο "κατάλληλες" από τις επαφές σας και όχι με όλες. Παρόλο που οι άνθρωποι της Google δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υποθέτω ότι θα έχουν φτιάξει κάποιον μηχανισμό που θα καταλαβαίνει με έξυπνο τρόπο ποιες είναι οι κατάλληλες (?) επαφές και θα κάνει μόνος του share.

Ο ιδρυτής της O’Reilly Media, Tim O’Reilly, δήλωσε πως είδε το Google Circles και πως είναι απίθανο. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter account του το παρακάτω (παρόλο που αργότερα το έσβησε):

I’ve seen google circles, and it looks awesome. Tip of the iceberg too.

Και μπορεί τώρα να βρισκόμαστε στην μέση του SXSW, ενός από τα μεγαλύτερα συνέδρια στην Αμερική σχετικά με τις νέες τεχνολογίες αλλά η Google δεν θα παρουσιάσει κάτι άμεσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το επίσημο ντεμπούτο του Google Circles θα γίνει τον Μάιο κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Google για τους developers, του Google I/O..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.